Slovenija
43 ogledov

Prvi spor nove uprave NLB

Žurnal24 main
Neuradno. Med člani uprave naše največje banke spor zaradi predora Markovec.

NLB bo v torek odločala, ali naj družbi Cestno podjetje Maribor odobri bančno garancijo v višini 6,4 milijona evrov za dobro izvedbo del pri gradnji obalnega predora Markovec.

CPM bi denar od NLB
V sredo sta se o tem dogovorila Janez Škoberne, lastnik družbe Ekos, ki je večinski lastnik CPM in tesen prijatelj Boška Šrota, ter Božo Jašovič, predsednik uprave NLB, smo izvedeli iz neuradnih, a zanesljivih virov. CPM poleg bančne garancije potrebuje tudi okoli šest milijonov evrov posojila za začetek gradnje predora. Vse si želi pridobiti pri NLB.

Molk in spor
Niti v NLB niti v CPM niso odgovorili na naša vprašanja, naš neimenovani vir blizu upravi NLB pa je povedal: “Proti bančni garanciji sta Marko Jazbec in Robert Kleindienst. David Benedek se še ni izjasnil.”

V petek je bila direktorica CPM Mojca Zapušek v podjetju, kot je dejala njena tajnica, po slabi uri smo dobili odgovor, da je “direktorica Mojca Zapušek službeno zasedena, v naslednjem tednu pa odsotna do srede. Odgovor bi vam torej lahko posredovali šele v sredini naslednjega tedna.”

Lobiranje za in proti

V NLB za izdajo bančne garancije in odobritev kredita intenzivno lobira bivši član uprave in sedanji svetovalec Alojz Jamnik, nam pravijo naši viri. Ta je tudi predsednik nadzornega sveta Banke Celje, ki je CPM v preteklosti že odobrila posojilo v višini 10,8 milijona evrov za nakup delnic Pivovarne Laško, ki ni bilo zavarovano z realnim premoženjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.