Slovenija
32 ogledov

Prvi v vseh pogledih

Bojan Traven Uroš Slak Nebotičnik Ljubljana Pogledi Slovenije oddaja Urban Štebljaj
Na RTV Slovenija raste nezadovoljstvo nad privilegiranim statusom Pogledov Slovenije.
Poglede Slovenije je spremljalo povprečno 12,8 odstotka ali 235 tisoč posameznikov, starih nad 10 let, oziroma 36-odstotni delež vseh gledalcev televizije v času oddaje. Pogledi Slovenije so bili v četrtek najbolje gledana oddaja.

Prejšnji četrtek so se povabljenci na RTV Slovenija (RTVS) v preurejeni avli za goste veselili ob šampanjcu, svečah in vsem drugem, kar pritiče zabavi, razlog pa je bil krst oddaje Pogledi Slovenije, ki jo pripravljata Bojan Traven in Uroš Slak s 
sodelavci.

Za sprejem smo se odločili, saj poskušamo tudi tako popestriti dogajanje in komunikacijo med Javnim zavodom RTVS in drugimi javnostmi,” so zabavo, ki je stala 2.230 evrov, argumentirali na RTVS, ki je za to priložnost najela tudi dva zunanja varnostnika, čeprav imajo svoje, to pa zato, “ker za varovanje zunaj objekta RTV varnostna služba RTV ni pooblaščena”.

Dve ekipi na istem terenu
Nenavadna gesta je zmotila marsikaterega zaposlenega na RTVS oziroma vse, ki ne sodelujejo pri Pogledih Slovenije, saj je zabava samo še en dokaz več, da so Travnovi in Slakovi Pogledi privilegirana v vseh pogledih, od honorarjev do vlaganja v oddajo.

“Za prispevek, ki sploh ni bil objavljen in na katerega je šla tudi ekipa Dnevnika, so iz uredništva Pogledov Slovenije poslali svojo ekipo – z zunanjimi snemalci,” so navedli enega od primerov nelogičnega razporejanja sredstev. Na nacionalki so odgovorili, da so zunanjega snemalca, ki ima z RTVS sklenjeno pogodbo o sodelovanju, angažirali zaradi zasedenosti notranjih produkcijskih kapacitet, torej enako kot argumentirajo dejstvo, da oddajo pripravljajo v najetih prostorih.

Kar se tiče dveh ekip na istem terenu, pa so na nacionalki povedali: “Za ekipo, ki je pripravljala gradivo za različne prispevke oddaje, je bila ta lokacija le ena izmed predvidenih lokacij za snemalni dan. Snemanje pa je narekovala tudi narava dela raziskovalnega prispevka.”

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.