Slovenija
21 ogledov

Prvič v 100 letih s svojo ekipo

1/4
Žurnal24 main
Od 2. do 17. oktobra je v Egiptu potekalo Svetovno prvenstvo v reševanju iz vode. Na letošnjem tekmovanju se je prvič predstavila tudi Slovenija s svojo ekipo, sporočajo iz Zveza reševalcev iz vode.

Nastopilo je več kot 3000 športnikov in 1000 delegatov. Tekmovanje se je odvijal v bazenskih disciplinah v olimpijskem bazenu v Aleksandriji, drugi del pa na obali Aleksandrije.

Prvič v 100 letni zgodovini tekmovanj se je Slovenija predstavila s 3 člansko ekipo, med katerimi je bil tudi Rok Kerin, poleg dveh najbolj aktivnih članov reševalcev iz vode v Sloveniji Roberta Jurkasa in Jurija Šerbca.

Na koncu finalnega nastopa je presenetil vse nastopajoče, saj se je v svojem zaključnem nastopu zavihtel tik pod zmagovalni oder. Rok je po tekmi povedal: "Škoda za teh par metrov. Skozi celoten del tekme sem lovil tekmece, saj sem na startu veliko izgubil in bil po prehodu v plavalni del bolj med zadnjimi. Nato pa sem vedel, da je moj del vse do cilja, saj sem kar nekajkrat na treningih zasurfal na valovih, tako da se tega dela nisem bal. Žal mi je malce zmanjkalo do medalje, vseeno pa sem z nastopom zadovoljen. Nenazdanje pred prihodom sem sploh nisem vedel, kako se nastopa v tako velikih valovih in bi tak rezultat pred startom takoj sprejel."

Naj še omenimo, da je s 4. mestom zaostal le za predstavniki Avstralije, Nove Zelandije in Južne Afrike, držav, kjer imajo valove za surfanje vsakodnevno na svojih obalah. Rok se je uvrstil najboljše med evropskimi predstavniki, saj je bil najbližji zasledovalec iz Evrope, še le na 11.mestu, kar priča o močni konkurenci na tekmovanju.

Sicer pa gre tudi velika zahvala tudi obema predstavnikoma naše ekipe, tako Juriju kot Robertu, katera sta poskrbela za kompletno odpravo. Še več, ves čas tekmovanja sta bila aktivna in sta spremljala tako Roka kot tudi ostale tekmovalce, da sta si ustvarila dokumentacijo za nadaljnji razvoj tega športa pri nas in za izboljšave v tehnikah reševanja iz vode.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.