Slovenija
132 ogledov

Prvič v zgodovini Telekom ni dobil razpisa

Simobil Saša Despot
Na današnjem javnem odpiranju ponudb za mobilno telefonijo se je prvič v zgodovini zgodilo, da najugodnejše ponudbe ni oddal državni Telekom, ampak Simobil.

Simobilu se prvič obeta naročilo mobilne telefonije za javno upravo. Poleg Telekoma in Simobila sta ponudbi oddala tudi Debitel in Tušmobil, kar kaže, da je bil za spremembo razpis nekoliko bolj odprt, doslej je namreč še drugi največji operater težko zadostil vsem pogojem. 

"Oddali smo najboljšo ponudbo za sklop 1 - storitve mobilne telefonije in nakup mobilnih aparatov," je povedal direktor prodaje v Simobilu Rok Gorjup: "Po skoraj dveh desetletjih, ko so bili tovrstni razpisi oddani državnemu operaterju brez prave možnosti konkuriranja ali poštene bitke, smo bili letos sploh prvič priča korektni razpisni dokumentaciji," pravi Gorjup in dodaja, da bosta zaradi tega "največ pridobila javna uprava in tudi davkoplačevalci".
 
Razpisna komisija ima zdaj 45 dni, da preuči ponudbe, nato pa se bodo neizbrani ponudniki lahko pritožili, kar je zelo verjetno. 
 
Izbrano podjetje bo naslednja tri leta zagotavljajo mobilno telefonijo za 12.500 uporabnikov v javni upravi. 
 
janez.zalaznik@zurnal24.si

 

Komentarjev 5
  • Dixon 10:37 15.september 2015.

    Vse zgleda, da je propadajoči Simobil moral konkretno pod realno ceno, da je dobil posel. Moje mnenje je, da od posla ne bo delal profita in se je ustrelil v nogo, ker bo imel več stroškov, kot profita.

  • Milan Novak 07:38 15.september 2015.

    Simobil prehiteva Telekom ,kar po desni strani. Sedaj ,ko je kupil Amis se Telekomu slabo piše.

  • jakec1575 21:44 14.september 2015.

    Prikaz tega, kako ostra konkurenca lahko doseze, da se tudi razpisi zacnejo pisat posteno. Nekaj, kar se v avtomobilski industriji zal ni zgodilo pri razpisih. Kljub izjemni konkurenci.