Slovenija
17 ogledov

Prvih 61 vrtičkarjev bo za zgled

Vzorčni vrtički, ki jih bodo lahko po novem obdelovali Ljubljančani. (Foto: Nik Žurnal24 main
Izročitev pogodb. Najemniki novih vzorčnih vrtičkov v Štepanji vasi in Dravljah pri županu.

 

67 evrov na leto znaša najemnina za vrtiček, velik 60 kvadratnih metrov. Najemne pogodbe sklepajo za dobo od enega do petih let.

Vaša naloga bo izjemno pomembna – vi boste za zgled,” je župan Zoran Janković položil na srce 61 Ljubljančanom, ki so med 175 prijavljenimi po izboru komisije dobili vsak svoj tipski vrtiček v Štepanji vasi (47 vrtičkov) ali Dravljah (14).

Bom prišel na korenček,” je govoril, ko je hodil po polni dvorani, v kateri sicer zaseda mestni svet, in izročal podpisane pogodbe: “Pa solate bo tudi kaj, gospa?

Semenarna Ljubljana je vrtičkarjem podarila semena in sredstva za nego rastlin, direktor Anton Prašnikar pa jim je obljubil tudi mesečno svetovanje strokovnjaka o ekološki pridelavi hrane.

Ob Savi naj pospravijo vsi
Janković je včeraj ponovil, da morajo vrtičkarji ob Savi nelegalne objekte odstraniti; pospraviti morajo tudi tisti, ki menijo, da njihove lope niso prevelike. Na tej lokaciji bodo namreč uredili rekreativni park. Na Rakovi jelši so odstranili 125 nelegalnih objektov, je povedal Janković.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.