Slovenija
17 ogledov

Prvo zaslišanje v primeru Nekrep

Starši Bora Nekrepa so prepričani, da bi njihov sin še živel, če bi zdravniki pr Žurnal24 main
Na preiskovalnem oddelku na Okrožnem sodišču v Mariboru so zaslišali Roberta Pogorevca zaradi domnevne vpletenosti v smrt 12-letnega Bora Nekrepa. Zdravnice Zlatke Kanič niso zaslišali.

Njeno zaslišanje je preloženo, saj se je zagovornica opravičila.

Zahtevo za preiskavo zoper Zlatko Kanič in Roberta Pogorevca je zaradi povzročitve smrti iz malomarnosti 14. aprila vložilo Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Kaničevo so kazensko ovadili tudi starši Bora Nekrepa, ki je marca lani umrl zaradi previsoke ravni amonijaka v krvi po hospitalizaciji v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor. Borovi starši so prepričani, da je zdravnica storila umor iz malomarnosti, pravni zastopnik družine Nekrep Andrej Pitako pa je poleg tega vložil tudi kazenski ovadbi zaradi suma storitve kaznivega dejanja malomarnega zdravljenja proti dvema zdravnikoma na isti kliniki.

Ravnanje zdravnikov Zlatke Kanič in Roberta Pogorevca je že obravnavalo prvostopenjsko razsodišče zdravniške zbornice, ki je Kaničevi odredilo dvomesečni odvzem licence, Pogorevcu pa je izreklo ukrep javnega opomina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.