Slovenija
21 ogledov

Prvomajska toča

Toča v Grosuplju.
1/8
Žurnal24 main
Neurja povzročila že nekaj nevšečnosti, padala tudi toča. Zaradi udara strele zgorel hlev.

Zalite kleti
Zgodaj popoldan je po podatkih Uprave za zaščito in varovanje v Gornjih Praprečah v občini Trebnje meteorna voda nanesla blato na cesto, na dvorišča treh hiš in zalila kleti. Za nastalo situacijo so poskrbeli gasilci PGD Šentlovrenc.

Voda je zalila klet hiše tudi v Grosupljem, V Črnomlju pa je bila ena hiša poplavljena zaradi dviga kanalizacijskih voda.

„Najprej dež, temu pa je sledila drobna toča, ki je ni bilo ne konca ne kraja in jo je nasulo za okoli tri do pet centimetrov,“ je zapisal bralec Vid iz Grosupljega.

Toča je padala tudi v nekaterih drugih krajih po Sloveniji, tako na Dolenjskem kot Gorenjskem.

Dva udara strele
Nekaj pred 17. uro je na Štangarskih poljanah v občini Šmartno pri Litiji zaradi udara strele zagorelo večje gospodarsko poslopje.

Iz gorečega hleva so rešili živino, ogenj pa so gasili gasilci prostovoljnih gasilskih društev Štangarske poljane, Kostrevnica, Šmartno pri Litiji, Zavrstnik in Litija.

Zaradi drugega udara strele pa je zagorelo gospodarsko poslopje v naselju Masore v občini Idrija.

V zavihku Galerija si oglejte fotografije današnje toče iz Grosuplja. Če je vreme povzročilo nevšečnosti tudi pri vas, nam preko spodnjega obrazca pošljite fotografije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.