Slovenija
8 ogledov

Prvomajski prazniki bodo oblačni in mokri

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Obeležujemo dan zemlje, ko številni izkoristijo priložnost in opozarjajo na klimatske spremembe in globalno segrevanje. Številne ob tem vendarle zanima predvsem, kakšno bo poletje in za začetek kakšni prvomajski prazniki. "Nočete vedeti," odgovarjajo na Arsu.

Vreme nas je skoraj s poletnimi temperaturami in soncem razvajalo prejšnji teden in v takšnem duhu se nadaljuje tudi ta teden. Žal pa za praznike ne bomo te sreče, napovedujejo na Arsu.

"V soboto in nedeljo bo na vzhodu še sončno, drugod pa že bolj oblačno z občasnim dežjem," napoveduje Janez Markošek z agencije za okolje. Dodaja, da bo v drugi polovici nedelje dež predvidoma zajel že večji del države; tudi praznični ponedeljek bo predvsem deževen.
Na vprašanje, ali lahko vsaj približno napove, kaj se nakazuje za drugi del praznikov, torej za 1. maj, Markošek nazorno odgovori le: "Vsaj približno lahko rečem le: nočete vedeti!"

Poletje najbrž nadpovprečno toplo

V nekaterih tujih medijih se ob temže poigravajo z napovedmi glede poletja, ki naj bi bilo po mnenju nekaterih meteorologov predvsem nadpovprečno toplo. "Glede na to, da smo imeli že nekaj zadnjih poletij nadpovprečno toplih, je zelo velika verjetnost, da se bo takšen trend nadaljeval," pravi Markošek in pri tem poudari, da je bilo tudi lanskoletno poletje nadpovprečno toplo.

"Nadpovprečno toplo, vendar hkrati premokro," pristavi in doda, da se v tem trenutku kaj več glede vremena poleti še ne da povedati.

Vsebine, povezane s počitnicami in potovanji tudi na forumih med.over.net.

Komentarjev 4
  • e7ffa1739eeecd670989672ef076a4bdd096e04e 03:14 23.april 2015.

    No popravek, od ponedeljka na torek kaže da bo najhuje. To ne pomeni da zagotovo bo, je pa utemeljen sum.

  • e7ffa1739eeecd670989672ef076a4bdd096e04e 00:05 23.april 2015.

    Če povzamem italjanske vremenarje:Prazniki v času od 25. aprila do 3. maja bodo v znamenju slabega vremena, predvsem od nedelje 26. do ponedeljka 27. aprila bodo možne hude nevihte, nalivi, toča in precejšen padec temperatur. Najslabše jo bo odnesla ...prikaži več zahodna slovenija, na vzhodu bo padavin manj a padec temperatur bo ravno tako precejšen. Snega po nižinah najbrž ne bo, zna pa pasti meja na okoli 1000 metrov. Tako nakazujejo trenutne karte, ne upa pa noben vremenar tega objavlat ker se bo sigurno še spremenilo. Lahko ne bo nič hudega, a dosti dežja bo in vmense nevihte pa skoraj sigurno. Novo poslabšanje pa se kaže ravno za na prvi maj.

  • patron 18:10 22.april 2015.

    ne lapaj !!!