Slovenija
24 ogledov

PS ne ve h komu bi šla

slovenija 05.02.13, Alenka Bratusek, intervju, poslanka, pozitivna slovenija, fo Anže Petkovšek
Pozitivna Slovenija se še ni odločila, kateri evropski stranki se bo pridružila - socialistom ali liberalcem.

"Že večkrat sem povedala, da smo glede na naše prioritete in politično orientiranost prav nekje na sredini," je danes v Bruslju povedala predsednica vlade in predsedujoča PS Alenka Bratušek.

Bratuškova se je v četrtek pred začetkom zasedanja voditeljev članic EU udeležila tudi vrha stranke evropskih liberalcev. A to po njenih besedah ničesar ne prejudicira.

PS za zdaj še ni članica nobene evropske stranke, je poudarila Bratuškova in dodala, da o tem "ne bo odločila Alenka Bratušek, ampak stranka".

Bratuškova se je nedavno v Ljubljani pogovarjala tudi s predsednikom politične skupine evropskih socialistov Hannesom Swobodo.

Odločitev za PS pomembna

Evropski socialisti so druga največja evropska stranka in politična skupina v Evropskem parlamentu, evropski liberalci pa tretja največja. Najmočnejša pa je desnosredinska Evropska ljudska stranka.

Odločitev, komu se bo pridružila, je za PS pomembna, saj se bližajo volitve v Evropski parlament, ki bodo maja prihodnje leto.

"Odločitev bo do takrat, ko je treba. Vsekakor ne bi govorila o tem, kaj bi jaz. Moja beseda ne bo ključna pri opredelitvi, v katero evropsko stranko se bomo usmerili," je še dejala.

"Po moji oceni, to je moja osebna ocena - mislim, da bi pasali kar k obema," je sklenila.

Komentarjev 5
  • gornik 18:23 06.julij 2013.

    Ja teta Pigy vpraši ,kdo sprejema komuniste k sebi pod streho v Evropi, to je pa res težko.

  • ocean 07:39 29.junij 2013.

    Ja premierka ima pa res izbiro.... Najbolje je, da se odloči tako kot sprovaja politiko glede slabih bank. Tako naj se uredi tudi glede slabih strank....

  • nasprotje 19:15 28.junij 2013.

    Sej verjetno niti ni tako pomembno, kam bo šla, vsaj za nas večino. Namreč, saj nas nobena stranka ne upošteva več. Če ne prej, smo se o tem prepričali pred kratkim, kajneda? :(Noam Chomsky: “Mislim, da ...prikaži več je v Evropi huje. Mnogi že govorijo o pomanjkanju demokracije v Evropi. V nekaterih evropskih državah se je oblast zamenjala, ekonomska politika pa je ostala ista. Nacionalne vlade nadaljujejo z nižanjem socialnih izdatkov in dvigujejo davke, ne glede na to, kaj ljudstvo o tem misli. Volitve so nekoristne, saj vlade delajo to, kar od njih hoče Evropa. Nacionalne vlade brez razprav izvršujejo ekonomske direktive Evropske komisije in volitve so postale nesmiselne. Celotna situacija spominja na države tretjega sveta, s katerimi upravljajo močne finančne institucije."http://www.index.hr/vijesti/clanak/chomsky-izbori-su-beskorisni-nacionalne-vlade-ionako-ne-slusaju-narod-i-rade-onako-kako-im-kaze-europa/685780.aspx