Slovenija
18 ogledov

PS: omejili bi tudi zadolževanje za naložbe

Alenka Bratušek Boštjan Tacol
Fiskalno pravilo, kakršno je predlagano, bi omejilo zadolževanje tudi za naložbe, za katere se je smiselno zadolžiti, so danes povedali v Pozitivni Sloveniji.

Na to sta na novinarski konferenci opozorili Maša Kociper in Alenka Bratušek iz Pozitivne Slovenije. Zato vpisa fiskalnega pravila v ustavo ne podpirajo. "Naj nehajo sanjati, da bo fiskalno pravilo resilo slovenijo in se primejo dela, to so reforme," sta opozorili.

Pri reševanju bank je Bratuškova povedala, da so pri ocenah učinkov predlaganih rešitev najdlje pogajanja o holdingu, ki pa je hkrati za reševanje razmer najmanj nujen. Zakon sicer z njimi še ni v celoti usklajen, je še povedala Bratuškova.

Komentarjev 5
  • timslum 22:09 18.avgust 2012.

    Katere naložbe pa so smiselne?A zokijev štadion seveda, a nje?

  • Hiphura 01:03 18.avgust 2012.

    Ne govort pa nič povedat. Katere naložbe pa so smiselne? Ajde , da vidimo kolk ste stručkoti. Doslej je PS govoril samo o naložbah, ki bi nas spravile še v večje težave, ker ne vračajo kreditov...

  • timslum 23:00 17.avgust 2012.

    Morda sem bil v prejšnjem komentarju malce preoster.Od Alenke Bratušek, inženirke tekstilne tehnologijein z magisterijem s FDV-ja, je verjetno preveč pričakovati ekonomsko znanje in razmišljanje.