Slovenija
43 ogledov

PS: Paranoja ministra Gorenaka je odveč

Vinko Gorenak Saša Despot
Minister Vinko Gorenak v svojem blogu navaja, da se v Pozitivni Sloveniji sestajajo s predstavniki policijskih sindikatov in skupaj z njimi pripravljajo interpelacijo zoper njega.

V Pozitivni Sloveniji (PS) so zanikali namigovanja ministra za notranje zadeve Vinka Gorenaka o tem, da se sestajajo s predstavniki policijskih sindikatov in skupaj z njimi pripravljajo interpelacijo zoper njega. "Ministrova paranoja je odveč, njegovi neuradni podatki, ki jih navaja v svojem blogu, pa povsem zgrešeni," pojasnjujejo.

Gorenak je na svoji spletni strani namreč objavil zapis, v katerem navaja, da se po njegovih neuradnih, a dokaj zanesljivih podatkih vsaj eden od policijskih sindikatov sestaja s predstavniki omenjene stranke in pomaga pisati interpelacijo zoper njega. "Če podatki držijo, potem ne gre več za sindikalizem v korist policistov, temveč za politiko," je še zapisal minister.

"Kot najmočnejša opozicijska stranka se resda sestajamo tudi s predstavniki različnih sindikatov, civilne družbe, nevladnih organizacij, strokovne in druge javnosti, pri čemer so naša prizadevanja usmerjena v dialog o pomembnih družbenih vprašanjih," še odgovarjajo v PS.

Na drugi strani pa tudi Gorenak v svojem zapisu zagotavlja: "Delal bom za ekonomsko samostojno Slovenijo, dokler pač bom, in ne za ohranitev svojega položaja. S tem naj računajo sindikalisti, kot tudi opozicija."

Komentarjev 1
  • graff 18:08 07.maj 2012.

    Skrb vzbujajoče je, da je postal minister za notranje zadeve človek, kot pes zvest svojemu fuhrerju in res srhljivo obenem, največji sovražnik policistov doslej, To vsekakor ne gre skupaj, ne glede na njegovo policijsko zgodovino in ne na njegove strokovne ...prikaži več reference. A te reference so že dolgo v hudem krču in usmerjene samo še na predavanje na fakulteti za varnostne vede. Med tem je čas naredil svoje, kar se tiče poznavanja policijskega dela in s tem povezane problematike, ga je že zdavnaj povozil. In zakaj že je predavatelj na fakulteti, cash&cash, ali drugače, ,,tajkuni vseh dežel, združite se,,!!