Slovenija
20 ogledov

PS: Poslanka SDS ravnala "incidentno"

Romana Tomc mediaspeed
PS je danes opozorila na po njenem mnenju "incidentno" ravnanje poslanke SDS Romane Tomc, ki je pred glasovanjem na torkovi seji DZ odstranila glasovalne kartice nekaterih poslancev SDS in NSi.

PS je v sporočilu za javnost navedla, da se poslanska skupina SDS ob razpravi o Teš 6 ni strinjala s predlaganimi sklepi vlade, da se je odločila za obstrukcijo seje ter dvorano predčasno zapustila.

"Ker pa velikega števila poslancev omenjene stranke v dvorani sploh ni bilo, je njihove kartice iz glasovalnih naprav odstranila kar podpredsednica DZ, o čemer pričajo tudi posnetki nacionalne televizije," so navedli v poslanski skupini največje vladne stranke.

Dodali so, da je glasovalna kartica identifikacijska kartica, ki jo lahko uporablja izključno poslanec - lastnik kartice. Uporablja se za evidentiranje prisotnosti na seji, za prijavo k razpravi in za glasovanje. Obstrukcija je, tako v PS, oblika izražanja politične odločitve "in tega nihče ne more izraziti namesto izvoljenih poslancev - ne njihovi poslanski kolegi, ne vodstvo politične stranke, kot tudi ne vodstvo DZ".

Podpredsednica Tomčeva si je po navedbah PS "drznila odtujiti glasovalne kartice ne samo svojih strankarskih kolegov, temveč je enako storila z glasovalnimi karticami poslancev NSi".

SDS: PS želi preusmeriti pozornost

V poslanski skupini SDS med drugim pojasnjujejo, da je bila kartica "kolega iz NSi takoj vrnjena na svoje mesto, kar so vsi poslanci lahko videli". Po njihovem mnenju je pozornost, ki jo PS daje temu dogodku, "poizkus preusmerjanja pozornosti od zares pomembnih dogodkov, ki ta hip hromijo Slovenijo in jo vodijo po poti poglabljanja krize".

Poleg tega dejstvo, ali je kartica vložena na svoje mesto ali ne, po navedbah SDS ne vpliva na glasovalni izid. "Očitno je, da želi PS s takšnimi ostrimi in zavajajočimi napadi diskreditirati ter onemogočiti ne le poslanko in podpredsednico DZ Romano Tomc, temveč tudi SDS," so prepričani v tej stranki.

V PS pa še dodajajo, da takšnih dogodkov v slovenski parlamentarni praksi še ni bilo in upajo, da se ne bodo ponovili.

Komentarjev 4
  • umetnik123 23:14 19.julij 2013.

    Klasika! SDS lahko samovoljno deluje, lahko potvarja kot njihov predsednik, lahko lažejo ( Tanko, Grims.......), in celo v ključnih zadevah odločajo o poslancih drugih strank!

  • Šemefuky 21:55 19.julij 2013.

    Ima pa lepše oči od Bratuškove.

  • titty 21:49 19.julij 2013.

    Morda res pingvinom škodi vročina. Poslancem in članom SDS pa škodi vse ostalo in tega ostalega ni malo.