Slovenija
23 ogledov

PS tudi ob Vilfana, Golubovića, Čehovina ...

kongres PS Žurnal24 main
Vse več možnosti, da v Pozitivni Sloveniji pride do večjega razkola.

"Izstopna izjava iz stranke Pozitivna Slovenija je na poti," je včeraj na Twitterju sporočila poslanka Tamara Vonta. Da se bo poslanka odločila za ta korak, je bilo možno sklepati že na razpravi na kongresu PS, ki je sledila govoroma Alenke Bratušek in Zorana Jankovića, ki je sedaj spet na čelu strake, s čimer se nekateri iz PS kot tudi koalicjski partnerji ne strinjajo. "Pride čas, ko je treba odrasti, ko se vračanje h koreninam, ki so v zemlji ne splača,“ je poslanka povedala v svojem govoru.

Njenemu zgledu je sledil poslanec Dragan Bosnić, ki je za Večer že v petek dejal, da se v taki poslanski skupini ne vidi in da bo razmislil o možnosti neodvisnega poslanca. O izstopu iz poslanske skupine PS pa naj bi razmišljali tudi drugi, najbolj resno menda Peter Vilfan, ki je februarja zaradi vse večje "obremenjenosti župana“ izstopil iz ljubljanskega mestnega sveta, Brane Golubović in Jerko Čehovin.

Golubović je včeraj na Twitterju zapisal: "Ko stranka zruši vlado, ki jo sama vodi, je čas, da se resno vprašam, ali želim biti se na tem vlaku.“

Večer danes poroča, da se med tistimi, ki bi lahko odstopili, omenjajo tudi Alojz Potočnik, Alenka Pavlič, Maja Dimitrovski in Aljoša Jerič.

Jankoviću pa hrbta zagotovo ne bo obrnil Gašpar Gašpar Mišič. Ta razburjenja ob izvolitvi Zorana Jankovića ne razume. "Moraliste moti da nekdo, ki je samo osumljen, vodi stranko, a to da državo vodijo povzročitelji bančne luknje in kolapsa gospodarstva pa ne!“ je zapisal na Twitterju, pozneje pa še dodal: "Niso izdajalci tisti, ki so podprli AB, ne tisti, ki smo podprli ZJ. Izdajalci so tisti, ki jih brez ZJ ne bi bilo in so mu obrnili hrbet." Spomnimo, Mišič se je že na kongresu izrekel za izvolitev Jankovića na čelo PS. "Čas je in bi bil, da se slovenska politika obrne v pravo smer, smer okrevanja, sem za Zorana Jankovića,“ je izjavil.

Vprašanje pa je, kaj se bo zgodilo s predsednikom poslanske skupine Janijem Möderndorferjem, ki se je na kongresu zavzemal za Alenko Bratušek. Politični analitik Igor Pribac pričakuje, da ga bodo doletele sankcije. Möderndorfer za zdaj še molči. Na Twitterju je za danes napovedal miren dan. Hoteli smo ga vprašati, kakšen dan bo zanj jutri, a se na naš klic ni odzval.

Komentarjev 49
  • mph 09:49 28.april 2014.

    Verjetno ne, tisto je bilo transparentno in upravičeno. Bolj je problem kar je vaš firer pobasal pod mizo v svoje žepe.

  • siesta 07:26 28.april 2014.

    Tebi, če bi rekli da ima 15 000€ penzije bi pa to na ves glas opletal. Pač imaš bolj razvit čredni nagon, ni kaj, tudi take rabmo. Drugače si pa raztolmači,ali pa vprašaj kakšnega, ki ni tako zavrt, kaj pomeni ...prikaži več najvišja/najnižja pokojninska osnova, od katere se odmeri pokojnina.

  • Scott 23:22 27.april 2014.

    Pritlikavi stvor ima preko 3000€ pokojnine...