Slovenija
31 ogledov

PS: Z Brezigarjevo SDS popoln nadzor nad tožilstvom

Barbara Brezigar (Foto: Dejan Mijović) Žurnal24 main
Imenovanje Barbare Brezigar na mesto državne sekretarke na ministrstvu za notranje zadeve ima po mnenju poslanke Pozitivne Slovenije Maše Kociper zlasti funkcijo vzpostaviti popoln nadzor SDS nad delom generalnega državnega tožilca Zvonka Fišerja in nad delom tožilstva kot celote.

Včerajšnje imenovanje Barbare Brezigar na mesto državne sekretarke na ministrstvu za notranje zadeve "odstranjuje še zadnje iluzije o tem, da bo državno tožilstvo pod okriljem tega ministrstva delovalo strokovno in neodvisno", je prepričana Maša Kociper, poslanka Pozitivne Slovenije. Čeprav so sprva krožile informacije, da naj bi Brezigarjeva zasedla mesto v. d. generalnega direktorja direktorata za tožilstvo, je vlada včeraj na to mesto imenovala Matijo Vidmarja.

Barbara Brezigar je v obdobju 2005–2011 opravljala funkcijo generalne državne tožilke, med drugim je bila kandidatka na predsedniških volitvah in kandidatka stranke SDS na državnozborskih volitvah, spominja Kociprova. "Slovenski javnosti je poznana po svoji vlogi v aferi Depala vas, iz njenega mandata generalne državne tožilke pa ostajajo spomini na sporna vmešavanje v neodvisnost dela tožilcev," še opozarja Kociprova.

Imenovanje Barbare Brezigar na mesto državne sekretarke na ministrstvu za notranje zadeve ima po mnenju poslanke PS zlasti eno funkcijo, "ta pa je vzpostavitev popolnega nadzora SDS nad delom generalnega državnega tožilca Zvonka Fišerja in nad delom tožilstva kot celote".

Komentarjev 1
  • reddevil 11:50 30.marec 2012.

    Več kot očitno je, da bo od sedaj delo tožilstva nadvse STROKOVNO in BREZ VMEŠAVANJA POLITIKE in uveljavljanja njenih interesov. Skratka sedaj smo lahko brez skrbi, da bod zakon za vse enak. Kjne gospa BB. Garancija za to je Vinko ...prikaži večo Gorenak in njun šef ljubljeni vodja.