Slovenija
53 ogledov

Psa sta se spravila na srno

(Foto: Lado Ravnikar)
1/6
Žurnal24 main
Bralec je v Zagorju ob Savi fotografiral potepuška psa, za katera pravi, da sta na robu naselja pokončala srno. Član lovske družine Zagorje pravi, da je bil srna verjetno bolna. Psi so divjadi vse nevarnejši.

Bralec Lado iz Zagorja ob Savi nam je poslal fotografije, na katerih psa brez povodca, po fotografijah gre očitno za mešanca, zmagoslavno krožita okoli svojega ulova.

"Zjutraj so me prebudili nenavadni živalski zvoki in ko sem pogledal skozi okno, sem petnajst metrov stran videl psa, kako držita k tlem srno. Verjetno sta jo presenetila," nam je povedal Lado.

Psa sta nato nekaj časa krožila okoli nje in jo lizala, nato pa odšla še pred prihodom policije, je še povedal naš bralec, ki psov ni poznal oz. ne ve, kdo so njuni lastniki.

Verjetno je bila bolna
Poklicali smo še Edvarda Čopa iz Lovske družine Zagorje ob Savi, ki nam je potrdil, da je bil eden od njihovih članov navzoč pri ogledu srninega kadavra. Po Čopovih besedah pa naj bi bila srna bolna, zato je mogoče, da je poginila še preden sta jo v zobe dobila psa. Tako sta jo morda v bližino hiš zgolj zvlekla.

Je pa Čop opozoril, da so psi brez povodca v zadnjem času postali velik problem za divje živali, saj se primeri, ko spuščeni psi po gozdu lovijo divjad, vse pogostejši. Upa, da bo država kaj postorila na tem področju in vrnila del pristojnosti lovcem, ki so lahko pred uveljavitvijo sedaj veljavnega zakona potepuške pse v skrajnem primeru tudi ustrelili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.