Slovenija
66 ogledov

Psi, konji, kače, ptiči, ljudje. Vsi so se fino imeli.

1. sejem za ljubitelje živali
1/10
Saša Despot
Tako pestro je bilo danes na sejmu za ljubitelje živali v Domžalah. Ljudje in živali, vsi so prek dneva na prvem sejmu za ljubitelje živali zelo uživali.

Med drugim so se predstavljale pasme pitbull, ki mnogim naženejo strah v kosti, presenečeni smo bili, kako ubogljivi so lahko. 

Društvo za pomoč hrtom in kinološko društvo pointer na leto rešita od 50 do 60 psov, ki bi jih sicer pobili. Hrtov se znebijo, ko niso več primerni za dirke, ogromno število pointerjev pa vsako leto ubijejo v Španiji, saj gre za njihov običaj. Na sejmu je tudi osem tednov star pointer, ki išče novo družino, povsem je navdušil tudi našo novinarko.  

Psička Tara bo odslej lajšala življenje dvojčkoma

Vrhunec sejma je bila predaja psičke Tare avtističnima dvojčkoma. To bo prva psička pomočnica za avtiste v Sloveniji, njeno šolanje stane celo premoženje, zato je na sejmu tudi dobrodelni srečolov. 

Kdor si je upal, je lahko na svoji koži doživi, kako zanesljiv je pes pomočnik. Predstavitev je namreč potekala tako, da so obiskovalcu zavežejo oči, pes pa ga je nato vodil naokrog. 

1. sejem za ljubitelje živali | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Prvič pobožali kačo

"Ljudje so prišli s svojimi psi, tu je kup pasem, ki jih ne vidiš vsak dan, pa nobenega incidenta, vsi so lepo vzgojeni," je vmes prek dneva poročala naša novinarka in dodaja, da je zelo zanimiva tudi  predstavitev kač. Nekateri, ki se jih sicer zelo bojijo, so jih danes prvič pobožali. 

Veliko je bilo na prizorišču ptičev, papig, ljudje lahko brezplačno jahajo.

Župan Domžal Toni Dragar je izrazil željo, da bi sejem postal tradicionalen. V tujini so stalnica, pri nas pa je to prvi tovrsten sejem. 

Komentarjev 1