Slovenija
28 ogledov

Psička carinikov našla 4.800 cigaret znamke LM

V pnevmatiki našli tobačne izdelke Carinska uprava
Cariniki so pretekli teden zasegli gotovino in cigarete v rezervni pnevmatiki.

Cariniki so na mejnem prehodu Metlika 3. oktobra 2012 ponoči na vstopu v EU pregledali osebni avtomobil z nemško registracijo, ki ga je vozil hrvaški državljan. V torbici na zadnjem sedežu so našli neprijavljeno gotovino, in sicer 26.500 evrov. Ker je treba pri prestopu zunanje meje EU carinskim organom prijaviti vsak vnos oziroma iznos gotovine in vrednostnih papirjev, katerih skupna vrednost presega 10.000 evrov, so cariniki gotovino začasno zasegli in zoper voznika uvedli postopek o prekršku.

Le en dan kasneje pa so cariniki celjske mobilne enote opravljali kontrolo vozil in blaga na avtocesti pri počivališču Lopata. Odločili so se za pregled romunskega kombija in pod drobnogled vzeli tudi rezervno kolo. Pri tem jim je pomagala službena psička iz Carinskega urada Koper, ki je v Sloveniji prvi službeni pes za odkrivanje tobaka in tobačnih izdelkov. Psička je takoj nakazala, da se v kolesu skrivajo cigarete. Cariniki so nato odkrili 4.800 cigaret znamke LM z moldavsko tobačno znamko. Neprijavljeno blago so zasegli, zoper voznika pa uvedli postopek o prekršku, so sporočili s carinske uprave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.