Slovenija
4679 ogledov

Ptuj: Organizatorji pokasirali 100 tisočakov, zdaj pa nenadoma 'obupali'

Ptuj
1/2
Albin Bezjak: Ptuj
Ptuj se je potegoval za za naziv Evropska prestolnica kulture (EPK) 2025, konec lanskega leta je celo prišel v ožji krog. Zdaj so vsi štirje člani pripravljalne skupine odstopili od projekta, pri čemer so doslej pokasirali prek sto tisoč evrov, poroča TV Slovenija.

Razlog naj bi bile spremembe, ki jih je prinesla epidemija, pa tudi zmanjšanje sredstev za izvedbo, zato odhajajoči člani Aleš Šteger, Mitja Čander, Aleš Novak in Martina Magdič ptujski občini predlagajo, naj se kandidaturi odpove.

Po prvotnem načrtu je bilo za projekte predvidenih 56 milijonov evrov, od tega naj bi država izbranemu mestu namenila 10 milijonov evrov, poroča TV Slovenija. A se je zaradi posledic epidemije covida-19 oklestil tudi proračun za izvedbo projekta. 

Mestni svetniki so se maja na seji mestnega sveta z minimalno večino odločili za nadaljevanje kandidature, a z močno spremenjenimi izhodišči. "Na osnovi tega smo postavili nove finančne okvire, ki so bili bistveno zmanjšani od tega, kar je zapisano v prvem predlogu. S tem smo seznanili skupino pripravljavcev, ki so nato naredili svojo analizo, v kateri ocenjujejo, da je takšna kandidatura nerealna oziroma ne more zmagati. Zaradi nove finančne situacije so nam predlagali odstop od kandidature," je za TV Slovenija pojasnila ptujska županja Nuška Gajšek.

Za EPK so na Ptuju je bilo v dveh letih namenjenih 200 tisoč evrov, porabili so jih 140 tisoč. Dobrih sto tisočakov so prejeli štirje člani pripravljalne skupine Aleš Šteger, Mitja Čander, Aleš Novak in Martina Magdič. 

Komentarjev 8
  • e7a577d9a0a94365773a47e8a9a19dab1b01c855 23:52 11.avgust 2020.

    nuška je sd polpismena karikatura. edino kar je naredila je , da je baje podražila vodo in je sedaj dražja kot v dubaju. druga komunajzerji niti ne znate, samo jebat folk in zavajat, FUJ.

  • Janez 15:31 11.avgust 2020.

    Ptuj je poln afer prav tako kot ministrica Pivčeva poznana Ptujčanka. Iste rabote!

  • Janez 15:23 11.avgust 2020.

    Ptuj in ptujska oblast se ne bosta nikoli nič naučila. Vsaki od omenjenih je dobil 25000 evrov,? Prosim pojasnite mi zakaj?? Javno sprašujem!