Slovenija
9959 ogledov

Ptuj: Psi so se morali hraniti z lastnimi iztrebki

pes PrtScr Facebook
Nov strašen primer zanemarjanja živali. Več psov in mačk je živelo v nepojmljivih razmerah.

V kletnih prostorih hiše v okolici Ptuja, v kateri je živela mati s sedmimi otroki in njen partner, so aktivisti našli 13 psov. Dva odrasla psa in 11 mladičev je živelo v nevzdržnih razmerah, vajeni naj bi bili celo jesti lastne iztrebke, navaja portal maribor24.si. V zgornjem nadstropju naj bi najemnika hiše imela še šest mačk. 

Posredovalo je Društvo za zaščito živali Maribor, ki je lastnike živali prijavilo veterinarski inšpekciji, ki je opravila ogled. Inšpekcija med ogledom ni odkrila ničesar spornega. Zanemarjene pse je nato rešilo društvo Srce za bulle. "Veliko grdih situacij smo že dali čez, pa vendarle je bila včerajšnja situacija tako pretresljiva za vse nas, da smo imeli vsi polne oči solza ter težko zvečer zatisnili oči! Ker prizori so bili grozljivi!!!" omenjeni portal povzema besede znanega aktivista Simona Mihoriča.

Vseh psov niso mogli rešiti. V skednju so našli že skoraj mrtvo dogo, ki je imela odprte rane, ogromen tumor, bila pa je tudi popolnoma shirana. Ker ji niso mogli več pomagati, jo je moral veterinar uspavati. 

Partner ženske, ki je imela hišo v najemu, naj bi se nad mladiči znašal in jih želel napraviti agresivne. Kot navaja maribor24.si, naj bi člani društva Srce za bulle prepričali najemnico hiše, da je podpisala prenos lastništva psov na društvo, da so jih lahko ti odpeljali na veterino in primerno oskrbeli.  

Komentarjev 7
  • Avatar @narhist
    @narhist 18:42 16.september 2019.

    7 otrok, 13 psov in 6 mačk, inšpektor pa nič. In se verjetno še naprej valja v udobni službici, vse do zasluženega penzjona.

  • marija34 17:28 16.september 2019.

    Inspekcije same sebi v namen stvari resujejo pa prostovoljci sramota drzave...

  • Snežinko 17:25 16.september 2019.

    Nekdo je tu nor. Ali inšpekcija, ki NI ODKRILA NIČESAR SPORNEGA ali pa društvo proti mučenju živali, ki je odkrilo strašansko mučenje in je moralo enega psa celo uspavati. Nekako se nagibam proti inšpekciji... saj je človek brez besed... (zaradi ...prikaži več inšpekcije namreč...)