Slovenija
8 ogledov

Pukšič tudi uradno v SLS

Franc Pukšič je postal novi član SLS. Žurnal24 main
Nekdanji poslanec Slovenske demokratske stranke Franc Pukšič je tudi uradno prestopil v Slovensko ljudsko stranko in tako postal njen član. Poslanska skupina SLS ima tako v državnem zboru šest poslancev.
Franc Pukšič, sicer tudi župan Destrnika, je za zurnal24.si dejal, da se je za prestop v SLS odločil, ker je omenjena stranka še edina stranka v opoziciji, ki jo skrbi slovensko gospodarstvo, morje in ozemlje. Poleg tega pa tudi sledi vrednotam slovenske pomladi.

 

SLS zbrala šest tisoč podpisov

Predsednik SLS Radovan Žerjav je povedal, da so do danes zbrali okoli šest tisoč podpisov podpore naknadnemu zakonodajnemu referendumu o Hrvaški. Z  odzivom ljudi je zadovoljen, vse, kar se dogaja v zadnjih dneh, pa je dokaz, da je bila odločitev pravilna in bodo z njo nadaljevali.

SDS: Prestop ni presenečenje
V Slovenski demokratski stranki (SDS) pravijo, da jih Pukšičev prestop ni presentil, po njihovih besedah pa ponavlja potezo nekdanjih poslancev Franca Čebulja in Janeza Cimpermana, ki pa po teh svojih odločitvah nikoli več nista bila izvoljena v parlament.

V SDS hkrati pričakujejo, da bo Pukšič, ki je mandat poslanca dobil na listi SDS, stranki do konca leta poravnal sorazmerni del stroškov volilne kampanje, kot se je obvezal v pogodbi, ki jo je podpisal pred volitvami v državni zbor leta 2008.

Odšel zaradi posameznikov
Iz SDS Pukšič ni odšel zaradi programa, saj vanj še vedno verjame, temveč zaradi nekaterih posameznikov, s katerimi se niso "čisto ujeli". V zvezi z napovedmi iz SDS, da bodo zahtevali vrnitev denarja, ki ga je porabil za predvolilno kampanjo, pa je pojasnil, da ne vidi nobenega razloga za kaj takega, niti ne ve, kolikšna je vsota.

Pukšič je sicer do zdaj opravljal delo samostojnega poslanca, ki pa je po njegovem mnenju tudi s poslovnikom DZ skoraj onemogočeno.

Prestop je priznanje SLS
Novega člana v stranki je pozdravil tudi predsednik stranke Radovan Žerjav, ki je dejal, da Pukšičev prestop jemlje kot priznanje delu stranke, in izrazil prepričanje, da je k vključitvi Pukšiča v SLS pripomoglo dejstvo, da v politiki obstajajo ne samo strankarske, ampak tudi nadstrankarske vsebine.

Med te po njegovem mnenju spada zaščita vitalnih slovenskih nacionalnih interesov in enakomeren ter skladen regionalni razvoj.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.