Slovenija
23 ogledov

Pustatičnik bi šel nazaj na Vzajemno

Peter Pustatičnik (Foto: Vzajemna.si) Žurnal24 main
Delovno sodišče. Zdaj že bivša člana uprave Aver in Pustatičnik danes na sodišču.

Napad. “Uhajanje podatkov, konkretno pogodb in elektronskih sporočil o projektih Vzajemne je kršitev internih aktov ter zakonodaje,” je Boštjan Aver, nekdanji prvi mož Vzajemne, na sodišču pojasnjeval motiv za odpoved delovnega razmerja nekdanjemu članu uprave Petru Pustatičniku. Preden bo sodišče odločilo, ali ugodi tožbi Pustatičnika, da je neupravičeno dobil odpoved, zaradi česar zahteva, naj ga Vzajemna znova zaposli, bo 10. junija zaslišana še članica zdajšnje izredne uprave.

Sem pri Vzajemni in vidim, da se delajo norca iz denarja zavarovancev.
Zgrožena porotnica med burno komično razpravo

Sicer pa je Aver v dveurnem zaslišanju povedal, da je že marca sumil, da Pustatičnik medijem razkriva zaupne podatke o Vzajemni, a za to ni imel dokazov. V intervjujih za Delo 21. in 25. maja pa je Pustatičnik razkril, česar ne bi smel, in zato dobil odpoved, je pojasnil Aver.

Pustatičnikov odvetnik je z navajanjem pisanja drugih medijev, tudi Žurnala24 in Dnevnika, poskušal dokazati, da so bili vse pogodbe in podatki razkriti že prej ter da so se članki o domnevnih nepravilnostih na Vzajemni pojavljali že pred Pustatičnikovo razrešitvijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.