Slovenija
5 ogledov

Pustno zmešano

Naslednjo soboto bodo pustni sprevodi in karnevali preplavili vso Slovenijo. (Fo Žurnal24 main
Pust. Največje pustno rajanje v Sloveniji se na Ptuju začenja že jutri.

Jutri ob 11. uri se bo z uvodnim sprevodom na Ptuju začelo največje in najbolj noro slovensko predpustno rajanje, ki bo vrhunec doživelo naslednjo nedeljo z osrednjim dogodkom – 50. mednarodnim pustnim in karnevalskim sprevodom.

Na pustno soboto (13. 2.) bo praznovanje, ki odganja zimo, s sprevodi in karnevali preplavilo tudi preostalo Slovenijo. Za vse, ki so vam pustne šeme pri srcu, smo izbrali nekaj najzanimivejših dogodkov.

Novo leto in valentinovo

V celjskem Citycentru bodo pustno soboto, ki bo v znamenju kitajskega novega leta, praznovali s kitajskim zmajem in njihovimi ljudskimi plesi. Z valentinovim – to se bo praznovalo naslednjo nedeljo, pa bodo sobotni pustni ples med drugim pocukrali v brežiški Restavraciji Štefanič in Hotelu Rakov Škocjan.

V Ljubljani bodo naslednjo soboto ob slovenski popevki rajali na Zelenem soncu v klubu Gromka na Metelkovi, v Cvetličarni bo glasbo vrtela ekipa didžejev RDYO DJs, Klub K4 pa bo gostil Smetnjak, napolnjen s tehnom, funkom in elektrom. Kakopak bo pustovala tudi večina klubov študentov, največji pustni pokop pa bodo pripravili v torek v Rožni dolini na 10. študentskem pustovanju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.