Slovenija
236 ogledov

"Pustovanje se letos pričenja že to soboto"

Pes in pust Profimedias
V soboto bodo postavili maskoto Striček na streho lekarne na Viru, kjer z viška opazuje in spremlja celotno dogajanje v pustni deželi ...

"Pustovanje se letos pričenja že v soboto, 27. januarja 2018, ko bomo postavili maskoto Striček na streho lekarne na Viru, kjer z viška opazuje in spremlja celotno dogajanje v pustni deželi," sporočajo z Občine Domžale. Dodajajo, da prideta letos na postavitev Strička tudi Donald Trump in Kim Jong Un, ki bosta za čas pustovanja na Viru, podpisala mednarodni mirovni sporazum.

Poleg Putina in Merklove, pa na postavitev pride tudi domžalski župan, Toni Dragar, ki slavnostno preda ključe občinske blagajne predsedniku Pustne sekcije Striček Petru Koscu – Pipiju.

TIC Domžale | Avtor: Saša Despot novinarska konferenca Občine Domžale in pustne sekcije Striček, na kateri bodo predstavili tradicionalno povorko pustnih mask na Viru pri Domžalah Saša Despot


Sejem, ples in glasba

Letošnja novost je tudi obeležitev kulturnega praznika v okviru pustovanja. Pod velikim ogrevanim šotorom bo potekal sejem domače in umetnostne obrti, na odru pa bodo potekali recitali, plesi, folklorni nastopi … Že v četrtek 8. februarja bodo nastopili Čuki, organiziran pa bo tudi sejem izmenjave pustne opreme in kostumov.

Novost je tudi petkov mega glasbeni spektakel, ki bo na Vir prinesel Queen real Tribute s predskupino San Di Ego Band.

Občina Domžale sicer s finančnimi sredstvi že dolga leta podpira organizacijo pustovanja na Viru, letos pa prvič v sodelovanju s Pustno sekcijo Striček organiziramo tudi otroško povorko. Dogajanje se začne v soboto, 10. februarja, v Češminovem parku z že tradicionalnim pustnim rajanjem za najmlajše občane, ki ga organizira Občina Domžale. Zatem pa skupaj s kurenti, strički Pustne sekcije in glasbeno spremljavo, sledi otroška povorka iz Češminovega parka, ob Kamniški Bistrici, vse do Vira, kjer sledi otroški živ žav s Piko nogavičko in gusarjem Valom ter nato družinsko pustno rajanje z Manco Špik.

V večernih urah pa bodo v šotoru nastopili Harmonk` N` Roll in glasbena skupina Pop design.

"Veliki pustni karneval se prične v nedeljo ob 14. uri in 28 sekund. Kot vsako leto nas čaka ogled zanimivih, barvitih, tematskih, okoliških in gostujočih mask," še napovedujejo.  

Prijave mask še zmeraj potekajo na spletni strani Pustne sekcije Striček. Po karnevalu sledi zabava v ogrevanem šotoru s TV Golica. Pustovanje pa se zaključi v torek, 13. februarja, s pokopom pusta in sežigom na Saharskem hribu.

1/5
novinarska konferenca Občine Domžale in pustne sekcije Striček, na kateri bodo predstavili tradicionalno povorko pustnih mask na Viru pri Domžalah Saša Despot
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.