Slovenija
47 ogledov

Putin na nočnem ogledu Ljubljane

putin, janković, obisk, ljubljana, sprehod, borut pahor, nočni sprehod
1/18
Žurnal24 main
Ruski predsednik vlade Vladimir Putin se je po svečani večerji ponoči s premierjem Borutom Pahorjem sprehodil po Ljubljani.

S Pahorjem sta se sprehodila po središču Ljubljane, si ogledala Tromostovje in se napotila do mestne hiše, kjer je gosta pričakal ljubljanski župan Zoran Janković.

Zaradi potovanja varnostnih kolon s policijskim spremstvom bo dopoldne zaprta avtocesta v smeri od Naklega proti Ljubljani. Poleg avtoceste bodo zaprte tudi ceste, ki vodijo do objektov na Brdu. Več v povezavi.
Z večernim sprehodom po slovenski prestolnici se je zaključil uradni obisk ruskega premierja v Sloveniji, ki se je srečal tako s Pahorjem kot predsednikom republike Danilom Türkom in predsednikom državnega zbora Pavlom Gantarjem.

Pot nadaljuje v Beograd
Putin bo danes sklenil obisk v Sloveniji in odpotoval v Srbijo, kjer se bo srečal s tamkajšnjim predsednikom Borisom Tadićem, premierjem Mirkom Cvetkovićem in predsednico parlamenta Slavico Đukić Dejanović.

Tako kot na torkovih pogovorih v Sloveniji naj bi bil med glavnimi temami srečanj v Beogradu plinovod Južni tok.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.