Slovenija
26 ogledov

Putin na obisku

Sodelovanje z Rusijo je vse intenzivnejše. Novembra je bil z močno gospodarsko d Žurnal24 main
Južni tok. "Če Putin z Južnim tokom ne bi mislil resno, ne bi prihajal v Slovenijo," menijo poznavalci.

Plin. Glede podpisa sporazuma med Gazpromom in Geoplinom plinovodi ni nobene spremembe, so potrdili v uradu predsednika vlade, ki bo v torek gostil ruskega premierja Vladimirja Putina.

Konec prejšnjega tedna so se v medijih pojavile informacije o tem, da Rusija razmišlja o opustitvi projekta Južni tok, ki naj bi bil sicer končan leta 2015 in bo evropske države oskrboval z ruskim plinom. “Gre zgolj za informacije iz medijev,” pravijo v premierjevem kabinetu.

Gre za običajen manever. Prvič je to pritisk na Turčijo, da poda soglasje za cevi pod Črnim morjem. Drugič pa gre za pritisk na Evropsko komisijo, da bi dala Južnemu toku ustrezen status,” pa pravi direktor podjetja, ki posluje z Rusijo in ne želi biti imenovan. Nova energetska pravila v Evropski uniji omejujejo lastništvo nad plinovodi.

Slovesna večerja
Premier Putin bo na Brdo pri Kranju pripotoval v torek ob 14. uri, poleg premierja Boruta Pahorja se bo sestal še s predsednikom parlamenta Pavlom Gantarjem in predsednikom države Danilom Türkom. Pahor Putinu v čast pripravlja tudi slavnostno večerjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.