Slovenija
45 ogledov

Putin spet prihaja na obisk

Žurnal24 main
Ruski premier Vladimir Putin bo 22. marca obiskal Slovenijo, so sporočili z urada vlade za komuniciranje. Obisk bo potekal na Brdu pri Kranju, kjer se bo Putin srečal s Pahorjem in Türkom.

Obisk ruskega premierja Vladimirja Putina, ki 22. marca prihaja v Slovenijo, bo potekal na Brdu pri Kranju, ostale informacije o srečanju pa niso znane. 

Po poročanju ruske tiskovne agencije Itar-Tass, ki se sklicuje na sporočilo iz urada ruskega premierja, se bo Putin v Sloveniji srečal s premierjem Borutom Pahorjem in predsednikom Danilom Türkom.

Južni tok in podpisi dvostranskih dokumentov
Med temami pogovorov ruska tiskovna agencija omenja izvajanje medvladnega sporazuma o sodelovanju Slovenije v projektu plinovoda Južni tok. V Moskvi so še napovedali, da bosta državi ob obisku podpisali več dvostranskih dokumentov.

Putin je bil, tedaj sicer še kot ruski predsednik, v Sloveniji prvič leta 2001, ko se je na Brdu pri Kranju prvič srečal s tedanjim ameriškim predsednikom Georgeem Bushem.

Da bi utegnil ruski premier v luči okrepljenega gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Rusijo spomladi obiskati Slovenijo, je že konec lanskega leta napovedal premier Borut Pahor.

Pogosti stiki med Rusijo in Slovenijo

Stiki med najvišjimi predstavniki obeh držav so sicer v zadnjem času dokaj intenzivni, nazadnje je bil novembra lani z močno gospodarsko delegacijo na obisku v Rusiji slovenski predsednik Türk. Sredi februarja pa je bilo v Moskvi zasedanje slovensko-ruske medvladne komisije za trgovinsko, gospodarsko in znanstveno-tehnično sodelovanje, na katerem sta se državi dogovorili za 31 pomembnih projektov gospodarskega sodelovanja, med katerimi jih je precej vezanih na načrtovani plinovod Južni tok.

Putin bo iz Slovenije odpotoval v Srbijo, kjer bo 23. marca na delovnem obisku, so še sporočili v Moskvi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.