Slovenija
16 ogledov

Qantas ponovno v zraku

Qantasova letala Reuters
Vendarle dobra novica za vse, ki naj bi prihodnje dni leteli s Qantasom. Pristojno razsodišče je ukazalo vodstvu družbe in sindikatom, naj nemudoma prekineta vse blokade in se vrneta za pogajalsko mizo. Letala bodo torej ponovno poletela.

"Zelo me skrbi. Prihodnje dni bi moral poleteti na dolgo pričakovane počitnice v Avstralijo, zdaj pa tole. Imam plačane karte zase in ženo za čezoceanski let in notranje lete s Qantasom, zdaj pa ne vem, ali bom sploh lahko odpotoval," je za Žurnal24 še danes dopoldan povedal zaskrbljeni bralec.

Očitno pa se ga je tako kot še na desettisoče drugih potnikov po vsem svetu usmililo avstralsko gospodarsko razsodišče, ki je na pobudo vlade zgodaj zjutraj po avstralskem oziroma popoldan v nedeljo po našem času ukazalo, da morata sprti strani prekiniti merjenje moči na plečih potnikov.

Vodstvu in trem reprezentativnim sindikatom je razsodišče naložilo, naj se nemudoma vrnejo za pogajalsko mizo in najkasneje v 21 dneh dosežejo za obe strani sprejemljiv dogovor. Če tega ne bo, bo razsodišče posredovalo v vlogi arbitra. Hkrati morajo nemudoma obnoviti vse lete doma in po svetu. Vodstvo Qantasa je napovedalo, da bodo letala poletela v nekaj urah.

Poznavalci menijo, da je odločitev razsodišča zmaga za vodstvo letalske družbe, saj bo to končno lahko končalo dolgotrajne spore s sindikati, ki se upirajo odpuščanjem in prestrukturiranju poslovanja. 

Potem ko je včeraj Qantas zaustavil lete, je bilo samo v dveh dneh blokade prizadetih okoli 70 tisoč potnikov v 22 državah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.