Slovenija
18 ogledov

Qantasova letala obstala na tleh

Qantas EPA
Vodstvo ene največjih letalskih družb na svetu Qantasa, je prizemljilo svojo celotno floto letal zaradi spora s sindikati. Prizadetih 70.000 potnikov po vsem svetu. Vmes je že posegla avstralska vlada.

Sindikati pilotov, stevardes in drugih zaposlenih v Qantasu že od septembra z vodstvom bijejo boj za višje plače in delovna mesta. Uničujejo našo strategijo in našo blagovno znamko. Namerno destabilizirajo celotno družbo, stranke pa že bežijo od nas, je bil do zaposlenih oster generalni direktor Qantrasa Alan Joyce, ki je zahteve sindikatov označil za nemogoče, še posebej ker želijo vplivati na vodenje družbe v času ostre konkurence z drugimi prevozniki.

Zato so se v vodstvu odločili za presentljivo potezo, ki pa bo družbo stal astronomskih 15 milijonov evrov (20 milijonov avstralskih dolarjev) na dan.

Novica o prizemljitvi je padla kot strela z jasnega v času enega najbolj počitniških tednov v Avstraliji, ki ga v torek zaznamuje tudi legendarna konjska tekma Melbourne Cup. Prizadetih je več kot 70.000 potnikov, odpovedanih je 600 letov.

Vlada, ki jo je poteza vodstva presenetila, je že zahtevala ustavitev vseh nadaljnjih aktivnosti tako vodstva kot sindikatov. Posebni sodni tribunal, ki je zadolžen za varovanje delavskih pravic, bo še nocoj pretresal veljavnost vladnega ukrepa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.