Slovenija
19 ogledov

Racionalizacija po ljubljansko

Jadranka Dakić Zoran Janković Saša Despot
Holding. Najprej združevali službe, zdaj ima skoraj vsako podjetje svojo svetovalko za odnose z javnostmi.

V javnem podjetju Snaga so novembra zaposlili novo svetovalko za odnose z javnostmi Nino Sankovič, kar pomeni, da ima zdaj Javni holding Ljubljana (JHL) skupaj s štirimi javnimi podjetji štiri zaposlene, ki se ukvarjajo le z odnosi z javnostmi, in druge, ki to delo opravljajo poleg drugih nalog.

Na vprašanji, ali vsako javno podjetje potrebuje svojega piarovca in ali te funkcije za podjetja ne more opravljati JHL, v holdingu odgovarjajo: “V JHL se tovrstne aktivnosti prepletajo in združujejo za vsa javna podjetja, za Vodovod - Kanalizacijo pa jih opravljamo v celoti. V Energetiki Ljubljana te aktivnosti delno pokrivajo zaposleni v oddelku prodaja. Dejavnosti javnih podjetij so takšne narave, da zahtevajo obširno in vsakodnevno komunikacijo z različnimi deležniki, kamor poleg medijev spadajo uporabniki, interna javnost, lastniki ...”

Privarčevali 1,6 milijona

Spomnimo, da so se v holdingu hvalili, da so izvedli reorganizacijo in racionalizirali poslovanje, ker so poenotili nekatere službe in ker izvajajo podporne storitve za štiri javna podjetja. S tem in novim sistemom, ki je poenotil upravljanje med podjetji, bo holding do leta 2014 prihranil okoli 1,6 milijona evrov, je lani napovedala direktorica JHL Zdenka Grozde, ki je ena od kandidatk na Listi Zorana Jankovića Pozitivna Slovenija na parlamentarnih volitvah.

Poleg štirih svetovalk za odnose z javnostmi v holdingu jih je šest zaposlenih še na Mestni občini Ljubljana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.