Slovenija
19 ogledov

Racman naj bi prikrito prevzel Kolosej

Kolosej je že spomladi razjezil distributerja Karantanija Cinemas, ker ni želel Žurnal24 main
Predsednik uprave Koloseja Sergej Racman naj bi prikrito izvedel menedžerski prevzem Koloseja, čeprav se je poskušalo javnosti prikazati, da je v lastništvo Koloseja vstopilo podjetje X6D.

Še več, levji delež finančnih sredstev, približno 7,5 milijona evrov, je prispeval kar Kolosej sam, so še zapisali v današnji izdaji Dnevnika in dodali, da gre pri vsem tem Sergeju Racmanu očitati vsaj zavajanje domače javnosti, obstaja pa celo sum potvarjanja letnega poročila.

Kot je znano, je KD Group – Racman je eden od ustanoviteljev družbe, ki jo vodi Matjaž Gantar – avgusta lani odprodal svoje deleže v družbah kinematografske in zabaviščne dejavnosti, tudi v Koloseju. Ciprski X6D, ki ga vodi Maria Costeira, je tedaj odkupil okoli 61 odstotkov, Auctor Sergeja Racmana pa dobrih 26 odstotkov Koloseja.

Omenjenim lastniškim spremembam je sledila tudi novinarska konferenca, na kateri je Racman celo dejal, da "združitev z mednarodnim podjetjem X6D predstavlja za Kolosej velik korak". Toda nihče ni slutil, da je podjetje s sedežem na Cipru dejansko v lasti Koloseja. To potrjujejo tudi izpiski ciprskega ministrstva za trgovino, industrijo in turizem, so še zapisali v Dnevniku.

Čeprav te pomembne informacije niso bili dolžni razkriti novinarjem oziroma javnosti, pa bi to morali navesti najmanj v lanskem letnem poročilu. Ker tega niso naredili, se po navedbah časnika pojavlja upravičen dvom o resničnosti tega poročila, predloženega Agenciji za javnopravne evidence in storitve (Ajpes). To je med drugim namenjeno zaposlenim, dobaviteljem in tudi konkurenci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.