Slovenija
11 ogledov

Računajo na korektnost svojcev

Silvan Saksida, direktor šempetrske bolnišnice. (Foto: Mediaspeed) Žurnal24 main
Prepoved obiskov v bolnišnicah zaradi virusa nove gripe je težko nadzorovati.
Neprimeren čas za obiske. V šempetrski bolnišnici so prepoved obiskov zaradi nevarnosti širjenja virusa nove gripe uvedli 12. novembra, do takrat pa je vse od poletja veljala omejitev obiskov. Zanjo so se odločili ob prvem navalu maturantov, ki so se iz Grčije vrnili okuženi z virusom nove gripe.

 "Izvajanje kontrole je prepuščeno osebju na centralnem pultu in zdravstvenemu osebju na oddelkih, ki tiste, ki vseeno pridejo v bolnišnico mimo vseh opozorilnih napisov na vsakih nekaj metrov, opozorijo, da so obiski prepovedani," je o upoštevanju oziroma neupoštevanju prepovedi obiskov v šempetrski bolnišnici, ki so jo zaradi nevarnosti širjenja virusa nove gripe uvedli 12. novembra, včeraj povedal direktor bolnišnice Silvan Saksida.

Pojasnil je še, da fizičnega nadzora, razen opisanega, nimajo, saj bi ga bilo tudi težko izvajati, ker so vhodi v bolnišnico vsaj trije in jih je praktično nemogoče nadzirati. Glede na epidemiološko sliko, ki ni najboljša, je izrazil tudi prepričanje, da prepovedi obiskov še ne bodo tako hitro odpravili.

Res pa je, da nekaterim vseeno uspe priti mimo, če zdravstveno osebje ravno kaj dela.
Silvan Saksida, direktor šempetrske bolnišnice

Z nevestnimi obiskovalci, ki ne upoštevajo navodil,se spopadajo tudi v izolski bolnišnici, kjer so prav tako včeraj zaradi pojava nove gripe in povečanega števila bolnikov z akutnimi respiratornim okužbami in zaradi varnosti hospitaliziranih bolnikov vse obiske prepovedali do nadaljnega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.