Slovenija
39 ogledov

Računovodja naj bi kradel denar

tabla Shutterstock
Računovodja Gimnazije Murska Sobota naj bi kradel denar, namenjen za plače in prispevke. Sindikat zahteva odstop ravnateljice.

Na Gimnaziji Murska Sobota so o domnevnih nepravilnostih govorili na sestanku, ki sta se ga udeležila tudi glavni tajnik Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) Branimir Štrukelj in predsednica pomurskega odbora Sviza Marjana Kolar.

Po sestanku je Štrukelj povedal, da je ravnateljica Regina Cipot na začetku pojasnila svoja stališča, nato pa bistveno obremenila gospoda, ki naj bi vodil računovodstvo. On naj bi bil tisti, ki je kradel oziroma odtujeval javna sredstva, namenjena šoli, vendar je hkrati na nek način priznala, da nosi za to odgovornost.

Ravnateljico pozvali k odstopu

Sindikat je ravnateljico pozval k takojšnjemu odstopu, da s tem prevzame odgovornost za razmere, njen odstop pa lahko prispeva k hitri razrešitvi in ureditvi razmer na šoli.

Štrukelj je poudaril, da sindikat ni ugotavljal odgovornosti, ker bodo to storili ustrezni organi, sprejeli pa so še dva sklepa. Ravnateljico pozivajo, naj ne razpiše delovnega mesta računovodje za nedoločen čas, kot je nameravala, pač pa za določen čas in tako novemu vodstvu omogoči izbiro računovodje, ki mu bodo zaupali.

Vse pristojne ustanove so pozvali, naj v najkrajšem možnem času ugotovijo, ali so bile pravice zaposlenim kršene, in jim to čim prej posredujejo, saj niso odgovorni za nastali položaj in zato tudi ne smejo trpeti nobene škode.

O višini škode nič

Štrukelj o višini škode oziroma ukradenega denarja ni hotel govoriti, ker o tem tečejo različni postopki, od policijske preiskave do dela različnih inšpekcij. Boji pa se, ker gre za individualne račune, da bo preiskava dolga, saj je bil pri plačah del sredstev plačan oziroma je pri vsakem od zaposlenih nekaj manjkalo, tako da bo treba ugotavljati škodo vse od leta 2004.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.