Slovenija
61 ogledov

Računovodja ni zvest direktorju

Jani Dernič Barbara Milavec
Zdrahe. Direktor izolske splošne bolnišnice jezen na računovodjo, ker je podatke predal ministru.

"To je izdaja poslovne skrivnosti," je ocenil direktor Splošne bolnišnice Izola Jani Dernič in prvi računovodja bolnišnice, ki je mimo njega nekaj podatkov poslal ministru za zdravje Tomažu Gantarju, je padel v nemilost.

Bolnišnica je sicer ob polletju pridelala za 1,24 milijona evrov minusa. V Derničevem sanacijskem programu, ki so ga včeraj na mizo dobili člani sveta zavoda, pa je predvideno, da bo izguba do konca leta zmanjšana za milijon evrov. "Stanje je resno in resno ga mora vzeti celotno poslovodstvo bolnišnice, vse do zadnjega zaposlenega," je povedala članica sveta zavoda Olga Franca. Treba bo varčevati na vseh postavkah, ustaviti vse investicije. Denarja za nove investicije, tudi za te, ki so že v letnem planu, ni. Treba bo poplačati dobavitelje, med katerimi nekateri na plačilo čakajo že eno leto.

Sami stari znanci

V bolnišnici teče energetska sanacija objekta; svet je včeraj v zvezi z njo sklenil, da bo domnevne nepravilnosti pri tem projektu proučilo ministrstvo za zdravje. Ob tem je treba spomniti, da Dernič ob izteku županskega mandata Tomaža Gantarja kot urologa ni hotel zaposliti v bolnišnici; Gantar je v preteklosti izolsko bolnišnico tudi vodil. Nova predsednica sveta zavoda bolnišnice Janja Pavšič pa je bila Gantarjeva tesna sodelavka v času, ko je vodil Občino Piran.

Komentarjev 1
  • Trsten 12:46 24.avgust 2012.

    Nekateri račinovodje bajno služijo, da prirejajo bilance in podobne svinjarije.