Slovenija
58 ogledov

Računsko sodišče je odstopilo domnevne napake

Andrejka Grlič Dejan Mijović
Ljubljanski kriminalisti preiskujejo poslovanje tržnega inšpektorata. Šefinja Andrejka Grlić pa je, kljub ugotovljenim napakam, prepričana, da dela dobro in strokovno.

Računsko sodišče (RS), ki je pred dnevi sicer zaključilo povsem ločeno revizijo poslovanja državnega tržnega inšpektorata (TS) v letih 2011 in 2012, je medtem presodilo, da je potrebno, da poslovanje TS pod drobnogled vzamejo tudi policisti in tožilci.

"Računsko sodišče je konec januarja 2014 prejelo prijavo, vezano na poslovanje Tržni inšpektorat. Iz navedb v prijavi je izhajalo, da naj bi bila z nepravilnim ravnanjem oškodovana javna sredstva, s čimer bi lahko bili  podani tudi razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti. RS je policiji in tožilstvu prejeto prijavo odstopilo v pristojno reševanje oziroma proučitev, ali so podani pogoji za začetek predkazenskega postopka," pojasnjujejo na sodišču.

Anonimna prijava, ki je uperjena zlasti proti šefinji inšpektorata Andrejki Grlič, ji med drugim očita, da naj bi dopuščala neupravičeno trošenje državnega denarja.

"Svoje delo opravljam dobro in zakonito. Pri svojem delu opozarjam na nepravilnosti in s tem bom tudi nadaljevala," poudarja Grlićeva. 

Zagotavlja, da TS vse napake, ki jih je pri njihovem poslovanju odkrilo RS, že odpravlja, kar bodo dokazali tudi v odzivnem poročilu, ki ga morajo oddati RS. "Sem vesela, ko RS ali notranja revizija kaj pogleda, saj to pomeni tudi usmeritev za boljše delo. Kdor dela, lahko tudi greši, vendar se iz vsake zgodbe nekaj naučiš. Vsekakor pa to niso velike nepravilnosti," meni Grlićeva.

Komentarjev 2
  • Fulmmer 16:44 23.julij 2014.

    Hmm, in ravno ti naj bi bili vzor vsem nam, ja saj drgač ne more bit tako kot je....

  • Klavdij 15:55 23.julij 2014.

    Morda pa bodo kriminalisti na njenem domu našli račun o nakupu diplome, če je slučajno ni kupila brez računa oz. je dobila za kakšno protiuslugo.