Slovenija
21 ogledov

Računsko sodišče pri Vrhuncu

Tomaž gantar Saša Despot
Čakalne vrste. Revizorji bodo pogledali, kako učinkovit je sistem čakalnih dob v ljubljanskem UKC.

Simon Vrhunec, šef največjega javnega zdravstvenega zavoda v Sloveniji, Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana, ima od včeraj v hiši revizorje računskega sodišča (RčS). Ti bodo, kot je potrdil vrhovni državni revizor Miroslav Kranjc, preverjali učinkovitost sistema čakalnih seznamov v obdobju od začetka do konca leta.

Zanikal je, da bi se RčS revizije lotilo na podlagi prijave, da v UKC na tem področju vlada nered. Prav tako revizija ni posledica afere, s katero se ravno ukvarjajo v Nemčiji, kjer je bilo za denar mogoče hitreje priti do presaditve. “Gre za revizijo, ki je bila že lani opredeljena v načrtu revizij za letos,” je povedano podkrepil Kranjc.

Kako natančno bo potekala revizija in predvsem koliko seznamov bodo pregledali, pa bodo revizorji šele določili. “Pri vsaki reviziji izhajamo iz predpostavke, da nepravilnosti ni. Tam, kjer jih odkrijemo, pa revidiranca na tistem segmentu pogledamo še podrobneje,” je pojasnil. Ugotovitve naj bi bile znane poleti 2013.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.