Slovenija
19 ogledov

"Rad bi bil spet srečen!"

Med konkretnimi cilji vlade je premier navedel stabilizacijo gospodarske rasti. Žurnal24 main
"Vsem želim tisto, kar sebi; da bi bil spet srečen." Takšna je novoletna želja premierja Pahorja za vse državljane. Od leta in javnosti se je poslovil z besedami: "Sreča je na strani pogumnih."

Dolga tišina pa je nastala, ko je novinar Radia Slovenija Pahorja vprašal, kakšne so njegove intimne želje. Premier Borut Pahor je očitno pokazal, da čaka na novo vprašanje in da na prej zastavljeno ne bo dogovoril.

Sicer pa je za januar prihodnje leto napovedal nekaj vladnih želja: "Želim, da prihodnji mesec dokončno pade odločitev glede Patrie. Ali jih Slovenija sploh potrebuje." Želi si tudi dokončnega odgovora, ali je pri nakupu patrij šlo za korupcijo.

 

Morda zaradi moje odločitve ne bo več politične večine, ki bi jo ta vlada imela.
Pahor o odločitvi, ki ga čaka v zvezi z Erjavcem

 

Druga tema, ki bi jo januarja rad zaključil, je vladno letalo Falcon. Pahor, ki marca prihodnje leto menjuje generalnega sekretarja vlade, ker sedanji Milan M. Cvikl odhaja na predlog vlade za evropskega revizorja v Bruselj, bo naročil tudi pregled sklepov vlade, ki jih niso uveljavili. Zanimalo ga bo, čemu se niso, in zahteval bo, naj se uveljavijo. Za leto 2010 je napovedal še zmanjševanje stroškov v zdravstvu.

 

"Rad rešujem težke probleme," je še povedal Pahor. Prihodnje leto mu jih očitno ne bo zmanjkalo, saj sam pravi, da gre na ravni celotne EU v letu 2010 pričakovati dvakrat večjo brezposelnost, zato Evropo čakajo "veliki težki problemi, kako se iz nje izkopati".

Glede Erjavca se bo odločil sam
Tudi odločitve okoli ministra za okolje Karla Erjavca, zoper katerega je tožilstvo zaradi domnevno nevestnega dela v prejšnji službi ministra za obrambo spisalo obtožni predlog, še ni sprejel. Je pa kljub sinočnji izjavi predsednice LDS Katarine Kresal, da se šefi koalicijskih strank o tem še niso utegnili sestati in pogovoriti, dal jasno vedeti, da se bo o Erjavcu odločil on sam. Dejal je: "Na koncu se bom moral odločiti kar jaz sam. Te odločitve ne morem prevaliti na ramena koalicijskih partnerjev."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.