Slovenija
18 ogledov

Rad bi odgovorne lastnike

Franc Krašovec Suzana Kos
Cimos. Sedmi največji izvoznik bo dokapitaliziran; kdo bi dal denar, ni jasno.

“Ocenjujem, da naši lastniki lahko zberejo 20 milijonov evrov. Predpogoj bank, s katerimi smo blizu dogovora o reprogramu naših dolgov, pa je, da lastniki pokažejo resnost pri dokapitalizaciji,” je po včerajšnji skupščini poudaril prvi mož Cimosa France Krašovec.

Njegovi lastniki so včeraj sklenili, da se dokapitalizira. Osnovni kapital se poveča za največ 22 milijonov evrov z izdajo prednostnih delnic. Za vsako bo treba odšteti pet evrov. Dokapitalizacija bo uspešna, če bo vplačanih 20 milijonov evrov.

“Žal se v teh razmerah ne osredotočamo na to, kako krepiti našo rast, pač pa, kako te nemirne čase čim bolje preživeti,” dodaja Krašovec.

352 milijonov evrov posojil

Največja težava Cimosa je zadolženost oziroma ročnost 352 milijonov evrov posojil; lani in letos so sicer zadolženost zmanjšali za skupaj 42 milijonov evrov. “Če lastniki ne bodo dali denarja za povečanje kapitala, odpuščanja ne bo,” je pribil.

Komentarjev 2
  • privat 07:49 14.februar 2013.

    jezi me to,da dobijo zopet tisti ljudje denar,ki so ga privatizirali...in ali bo bolje?? Zakaj pa mislite da ti ljudje zopet to ne bojo privatizirali?'

  • mirko 09:36 02.oktober 2012.

    “Če lastniki ne bodo dali denarja za povečanje kapitala, odpuščanja ne bo,” je pribil.............................Imaš pa zelo dobro ekonomsko logiko. A ne, pisec članka ?