Slovenija
57 ogledov

Rad bi ostal na vrhu

Novi direktor SB se bo moral spoprijeti z zmanjševanjem stroškov in energetsko p Žurnal24 main
Izolska bolnišnica. Anton Kranjc potrdil prijavo na razpis za direktorja. V javnosti krožijo tudi druga imena.

Imel bom zelo velike težave, predvsem pri politični podpori, saj imajo nekateri glede moje kandidature pomisleke. Sicer ne vem, zakaj, saj so rezultati poslovanja odlični,” je dejal Anton Kranjc, vršilec dolžnosti direktorja Splošne bolnišnice (SB) Izola. Spomnimo, prihodnji četrtek poteče rok za prijavo na razpis za novega direktorja in strokovnega direktorja SB.

Podpore Pirana ni
Kranjc nam je včeraj potrdil, da se bo prijavil na razpis. Kot je povedal, pričakuje podporo novega ministra za zdravje Dorijana Marušiča in županov vseh treh obalnih občin, a piranski župan Tomaž Gantar je včeraj zanikal, da bi bil Kranjčevi kandidaturi naklonjen.

663 zaposlenih je imela Splošna bolnišnica Izola ob koncu lanskega leta.

V javnosti se je pojavilo še nekaj imen domnevnih kandidatov: poleg Kranjca in Marjetke Zorc iz izolskega Medicorja naj bi o vodenju SB razmišljal nekdanji prvi mož Vzajemne Boštjan Aver, ki nam ga ni uspelo priklicati.

Po naših informacijah naj bi bil med resnimi kandidati za novega direktorja še Matjaž Kranjc, zdajšnji direktor piranskega zdravstvenega doma (ZD), ki to zanika. “Ravnokar sem bil znova potrjen za direktorja ZD Piran, zato bi bilo to zelo neresno,” je komentiral.

Med imeni, ki se pojavljajo, je tudi Metod Mezek, zdajšnji vršilec dolžnosti direktorja koprskega ZD, ki pa o tem ne ve nič: “Če bi bil glede tega kakšen konkreten predlog, bi o tem seveda razmislil.” Prav tako kroži ime Cirila Mezka, pomočnika direktorja Ortopedske bolnišnice Valdoltra: “Že večkrat so se pojavile takšne informacije, vendar si tega ne želim.”

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.