Slovenija
67 ogledov

Radar bo poleti meril 24 tisoč vozil

Radar Suzana Kos
Deluje. Na magistralni cesti, ki vodi proti mejnemu prehodu Sečovlje, so vključili stacionarni radar.

"Radar trenutno deluje poskusno, je v fazi testiranja, kar pomeni, da prehitri vozniki, ki jih bo ujel v tem času, kazni še ne bodo dobili. Uradno bo začel delovati v kratkem, pred turistično sezono," napovedujejo na policiji, ki upravlja radar na magistralni cesti proti mejnemu prehodu Sečovlje.

Ker smo ob radarju te dni opazili predstavnike policije, smo se pozanimali, ali bodo začeli odmerjati kazni zaradi prehitre vožnje na magistralni cesti proti Hrvaški. Na tem delu je hitrost omejena na 60 kilometrov na uro, radar pa je skrit med drevesi in ga vozniki, ki večinoma ob zeleni luči pospešijo proti mejnemu prehodu, po navadi ne opazijo. Postavljen je bil sicer že junija 2011, a doslej ni deloval. Direkcija za ceste je tedaj za gradbena dela in ohišje brez merilne naprave odštela 11.500 evrov. Radar stoji pred križiščem ob cesti, ki vodi mimo Portoroža in Lucije proti mejnemu prehodu Sečovlje, prek katerega gre po podatkih policije v najvišji turistični sezoni na dan tudi 24 tisoč vozil.

Komentarjev 1
  • JohnSmith30699 07:51 05.junij 2013.

    radar tu radar tam, povsod radarji!več gledam na kazalec hitrosti kot pa na cesto!promet se je na splošno zelo upočasnil, nekateri bremzajo ob vsaki tabli, vsi so posrani v avtih ratali...a komično je pa ...prikaži več da je nesreč še več, varnost manjša in slabša...psihičen pritisk je vedno večji na cesti obup