Slovenija
29 ogledov

Radi bi jih zadržali v Tržiču

Župan Borut Sajovic je prepričan, da je v Tržiču mogoče lokacijo za gospodarsko Žurnal24 main
Odločitev. Bojazen o selitvi podjetja Saxonia Franke v Žirovnico.

Proizvodnja. Podjetje Saxonia Franke še ni sprejelo končne odločitve o prihodnosti obrata v Tržiču, sodeč po navedbah direktorja Uweja Fürsta. V Tržiču že nekaj časa obstaja bojazen, da namerava podjetje proizvodnjo iz Tržiča preseliti v Žirovnico.

Več zaposlenih
Podjetje. Saxonia Franke zaposluje v Tržiču več kot 40 delavcev. Lani je ustvarila promet v višini 5,5 milijona evrov in dobiček v višini milijon evrov, načrtuje pa povečanje števila zaposlenih na 90.

Ponudil lokacije
Zadnji je na to v pismu županu Borutu Sajovicu opozoril nekdanji župan Peter Smuk in ga pozval, naj stori vse, kar je v njegovi moči, da podjetje skupaj z delovnimi mesti ostane v občini. Sajovic je odgovoril, da ga je podjetje o potrebi po širitvi proizvodnje obvestilo novembra. “Takoj sem sklical sestanek z odgovornimi in jim predstavil štiri lokacije,” je povedal. Naknadno jim je ponudil še tri in nekatere druge ugodnosti, vendar pa odgovora še ni prejel. “Rekli so, da odločitve še niso sprejeli,” je dejal Sajovic.

Takoj sem sklical sestanek z odgovornimi in jim predstavil štiri lokacije.
Borut Sajovic

Se še odločajo
“Se še odločamo, zato v tem času nismo pripravljeni odgovarjati na novinarska vprašanja,” je Fürst zapisal v odgovoru Žurnalu24. Sajovic se boji, da molk ne pomeni nič dobrega in da je podjetje odločitev že sprejelo. Očitke, da občinski odziv ni bil dovolj učinkovit in pravočasen ter da bo posledično kriv za morebiten odhod podjetja, je zavrnil.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.