Slovenija
50 ogledov

Radič šestkrat dražji od mesa

Meso
1/4
Suzana Kos
Cena zelenjave. Zaradi burje, ki je poškodovala rastlinjake, in mraza se je povišala – tudi za 30 odstotkov.

Hrana. Burja je poškodovala več kot polovico rastlinjakov v slovenski Istri, mraz je uničil zelenjavo v njih. Na koprski tržnici včeraj ni bilo nobenega kmeta, ki bi prodajal svoje sezonske pridelke.

"Vse je pomrznilo, zelenjave je manj, zato se je podražila, navadni radič za 17, goriška roža pa za 30 odstotkov," pravijo v prodajalni sadja in zelenjave Voglia matta.

Italijo draži bencin

Italijanski mediji poročajo, da so se cene nekaterih vrst zelenjave in sadja zaradi vremena ter višjih cen bencina, zaradi katerih je dražji transport, povišale za desetkrat.

Komentarjev 3
  • suzana.kos 09:20 14.februar 2012.

    marsikdo sploh ne ve, kako je drago - cene se namreč ne vidi, je obrnjena tako, da ne vidiš, koliko stane... potem te pa kap zadene, ko plačaš račun.. in ja, naivčina, jaz sem kupila in se mi je zdelo ...prikaži več nekoliko drago, pa sem šele potem vprašala koliko sploh stane...

  • erikkk 08:49 14.februar 2012.

    More bit pa res usekan tisti ki bi kupil tako drago stvar. So se mal zmotil če mislijo da bodo toliko pokasiral. Prej ali slej bodo nazaj znižal ali pa jim bo vse zgnilo.Počakte ...prikaži več kak teden dva ... pa boste videli.Ne vem da imamo tgovce tako domišljave ki mislijo da bodo pa na solati obogateli.

  • 1111 08:48 14.februar 2012.

    ...dejstvo je, da je zelenjava na koprski tržnici ne glede na vreme, absolutno predraga!!! ...veliko zelenjave, ki se prodaja na stojnicah, ni domača, ampak je nabavljena v skladišču, ki se nahaja v Trstu!!!!