Slovenija
18 ogledov

Radićeva kritična do stanja v energetiki

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
V energetiki veliko stvari ni urejenih, je na obisku Elektra Slovenija (Eles) dejala gospodarska ministrica Darja Radić, ki del rešitev vidi v novem Nacionalnem energetskem programu (NEP).

Da bo NEP na trdnih temeljih, ga mora pregledati tudi skupina recenzentov, pri čemer Radićeva računa tudi na strokovnjake iz Elesa.

Eles je ministrica Radićeva danes obiskala skupaj z direktorjem direktorata za energetiko Janezom Kopačem. Radićevo je zanimalo predvsem delovanje Elesa kot sistemskega operaterja in elektroenergetsko omrežje, ki ga vodi Eles, so sporočili iz Elesa.

Vodstvo Elesa je Radićevi med drugim predstavilo strategijo razvoja družbe, povezane z zahtevami, ki jih pred družbo prinaša evropska regulativa. Ta med drugim predvideva tudi prevzem celotnega prenosnega omrežja, ki je zdaj v upravljanju Elesa, distribucijskih in proizvodnih družb.

Direktor Elesa Milan Jevšenak je ministrico opozoril, da proizvodne elektroenergetske družbe pri ovrednotenju novih naložb pozabljajo na stroške sistemskih storitev, ki niso zanemarljivi.

Ministrica Radićeva pa je ob obisku med drugim dejala, da se nekatere investicije delajo brez tehtnih premislekov, kar pa ne pomeni, da bi obupali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.