Slovenija
18 ogledov

Radićeva: Nimamo čarobne palice

Ministrica je pojasnila, da je vlada v boju zoper plačilno nedisciplino v pretek Žurnal24 main
Gradbeništvo. Vlada napoveduje nove ukrepe za blažitev krize; kakšne, še ne pove.

“Čez 14 dni bo vlada prišla z novimi ukrepi samo za gradbeništvo,” je v četrtek napovedala ministrica Darja Radić. Podrobnosti ni razkrila, je pa dejala, da država lahko pomaga, da se začne investicijski cikel in pri pridobivanju poslov v tujini. Ob tem je zatrdila: “Država pa ne bo pomagala posameznim podjetjem, saj to ni njena naloga.”

Sindikati pa so v četrtek opozorili, da na hudo krizo v gradbeništvu kaže to, da gradbeniki ponujajo do 50 odstotkov nižje cene, da bi pridobili posel in se tako obdržali na tržišču. Poudarili so, da so v največjih težavah prav delavci z najnižjimi plačami, ki prvi izgubijo zaposlitve. Sindikati rešitev vidijo v odkupu in oddaji okoli pet tisoč stanovanj, ki trenutno samevajo. Tako bi imelo več ljudi možnost pridobiti svoje stanovanje, je dejal Oskar Komac, sekretar Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS).

“Kadar je v težavah banka, se vsi ukvarjajo z njeno rešitvijo, ko pa se v težavah znajde gradbeno podjetje, se ne zgane nihče, čeprav je na gradbeno dejavnost vezanih več drugih in je kriza večja, kot se zdi,” pa je dejal Dušan 
Semolič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.