Slovenija
34 ogledov

Radiu 1 ukinili FB stran

(Foto: Matej Špehar) Žurnal24 main
Radio 1 je ostal brez svoje Facebook strani. Občasno "dosegljivi", a s slabih sto tisoč uporabnikov padli na nekaj 300. Domnevno sporno prirejanje nagradnih iger z namenom pridobivanja članov.

"Ena najpopularnejših Facebook strani v Sloveniji je izginila. Bili so pred tem, da prestopijo magično mejo sto tisoč uporabnikov, zdaj nimajo niti enega," je v petek na svoji spletni strani zapisal Matej Špehar, ki se sicer tudi poklicno ukvarja z družabnimi omrežji. 

Stran naj bi ukinili oziroma omejili njen dostop zaradi domnevno spornih nagradnih iger, ki naj bi jih objavljali mimo pravil Facebooka oziroma naj bi na ta način pridobivali nove člane. Špehar nam tega ni mogel niti potrditi niti zanikati.

Pojasnjuje, da smo pred Facebookom (FB) vsi enaki, od tistih, ki z zasebnim profilom na FB nabirajo prve prijatelje, do velikih podjetij s sto tisoč uporabniki in več. "Edino, kar vas lahko povzdigne malo višje na lestvici, je denar, ki ste ga pustili za oglaševanje na FB. Pa še ta se mora sukati okoli številke 50 tisoč evrov in več na leto. Takih podjetij pa je po mojih informacijah v Sloveniji bore malo, če sploh obstajajo," svoje stališče izraža Špehar.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Stran "ni izbrisana", le "začasno nedostopna"

Stran Radia 1 na FB naj ne bi bila izbrisana, saj, kot pojasnjuje Špehar, FB vsebino zgolj umakne in s tem postane uporabnikom FB nedostopna. "Začne se dolgotrajni postopek dokazovanja, da očitan prekršek ni tako velik greh. Po mojih izkušnjah to lahko traja od enega tedna pa tudi do nekaj mesecev," še pravi Špehar. Stran naj bi sicer bila od nedelje občasno spet dosegljiva, toda Radio 1 je izgubil skoraj vse uporabnike, zaključuje Špehar.

"Če ne bo drugače, bomo pač začeli znova. Torej bomo postavili novo FB stran," je o prihodnosti razmišljal Oblak. Kot je dodal, pa se je treba zavedati, da ima FB strogo politiko, zato je stran, če se jo FB odloči ukiniti, zelo težko dobiti nazaj. "To sklepamo na podlagi minulih primerov, o katerih smo brali, ko je FB že ukinil nekatere strani," je
 razložil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.