Slovenija
36 ogledov

Radodarno leto: 12 dela prostih dni

Novo leto Reuters
Leto 2012 bo popravilo koledarske „napake“ leta 2011, ki nam je privoščilo le osem dela prostih dni, saj so ostali sovpadli s konci tedna.

Prvi prosti dan bo že v jutri, 2. januarja. Potem bomo še prosti na Prešernov dan (8. februar je sreda), velikonočni ponedeljek je 9. aprila.

Dan upora prodi okupatorju pade na petek 27. aprila, praznik dela bomo praznovali na torek in sredo. 25. junij, dan državnosti, bomo obeležili na ponedeljek, praznik Marijinega vnebovzetja, ki je 15. avgusta, pa na sredo.  31. oktober, dan reformacije, bomo obeležili na sredo, takoj naslednji dan pa bomo doma zaradi dneva spomina na mrtve.

Božič bomo praznovali na torek, dan samostojnosti in enotnosti pa na sredo, 26. decembra.

Seveda bomo tudi letos obeležili še štiri državne praznike, ki pa niso dela prosti dnevi: dan Primoža Trubarja, dan združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom, dan vrnitve Primorske k matični domovini in dan Rudolfa Maistra.

Komentarjev 1
  • jst 21:15 03.januar 2012.

    Bolj radodarni so le še našiu politiki, ko dajo "dopust" kar celim firmam. Nato pa tiste, ki so jim jo pomagali zrihtati so postavili v drugo podjetje da so še tam to zrihtali, če se temu lahko tako reče. Še ...prikaži več malo pa bo čudež če boš lohka delal