Slovenija
134 ogledov

Raje je ostala v Piranu

“Spremljamo povpraševanje in trende, naglo se odzivamo nanje ter računamo na vse Žurnal24 main
Prodajalna. Peko so zaprli, poslovodkinja pa se je odločila, da ostane. Na svojem.
Novi prostori

Podobe mesta na stenah. Lokal je novopečena podjetnica vzela v najem nedaleč od nekdanje Pekove trgovine ob mandraču in ga s podobami umetniških fotografij Pirana na stenah preuredila z lastnimi prihranki in posojilom.

 “Zelo sem bila presenečena. Na dan prodam skoraj 50 izdelkov in po enem tednu moram že v nabavo. Vem pa, da bodo trenutki, ko bo prodaja slabša,” pravi Nada Žnidaršič, nekdanja poslovodkinja Pekove trgovine v Piranu.

“Peko se je preselil v Tušev center v Koper, saj je njihova glavna strategija prisotnost v takih trgovskih središčih. Predvidena sem bila, da bom vodila tudi tisto trgovino, a sem se raje odločila, da grem na svoje in ostanem v Piranu. Pirančanka sem, navezana sem na mesto, tu imam svoje sorodnike, skoraj 30 let že nabiram izkušnje s prodajo obutve in predvsem vem, da se v Piranu da delati,” je prepričana. Tako je našla svoje prostore nedaleč stran od nekdanje Pekove trgovine, kjer zdaj prodaja kot zasebnica.

Zdaj prisluhne kupcem
Zdaj se ji zdi njeno delo precej bolj ustvarjalno, saj so jim v Peku v veliki meri določali, kaj bodo prodajali, po novem pa prisluhne željam kupcev. “Vse smo temeljito preračunali,” je samozavestna; to je za trgovce v mestu, kjer se trgovina prej zapre kot odpre, redka lastnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.