Slovenija
74 ogledov

Raje kot pametni telefon tablico

Razno 17.05.10 nokia, mobilni telefon, mobitel, mobilnik, foto: Sasa Despot Saša Despot
Povprečni upokojenec pri Simobilu prenosa podatkov ne uporablja, pogovorov ima za 150 minut.

V starostni skupini nad 61 let že več kot 80 ljudi uporablja mobilni telefon, je pokazala raziskava, ki jo je opravila agencija Aragon.

Pri Simobilu naročniki, ki so upokojenci, za mobilno telefonijo porabijo povprečno 15 evrov; na mesec opravijo za okrog 150 minut klicev v vsa omrežja, napišejo le 15 kratkih sporočil in ne porabijo nič prenosa podatkov. Upokojenci kupujejo preproste naprave za okrog 30 evrov, želijo pa velik zaslon in tipke.

Stari najperspektivnejši

Zaradi staranja prebivalstva se bo uporaba pametnih telefonov v prihodnje izjemno povečala prav med starejšimi od 60 let. Raziskava agencije Aragon med uporabniki spleta pa je presenetljivo pokazala, da starejše bolj kot delavnice o pametnih telefonih zanimajo delavnice o uporabi tablic.

Starejši so precej dejavni tudi na spletu; kar 67.000 Slovencev, starejših od 51 let (od tega jih je dobrih 25.000 starejših od 61 let), uporablja Facebook.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.