Slovenija
64 ogledov

Raje na cesto, kot da se loči od psa

Slovenija 24.04.13, Borut Grm in pes Medo, delozacija, Maribor, neplacevanje naj Nino Verdnik
Zaradi psa ga bodo najbrž izselili.

"V stanovanjih Javnega medobčinskega stanovanjskega sklada (JMSS) Maribor veliko stanovalcev krši vsaj tri člene hišnega reda, jaz kršim enega, in sicer, da je pri meni občasno moj pes. Zaradi tega me hočejo deložirati," nas je poklical bralec Borut G., ki živi v socialnih stanovanjih na Teznu.

Nekateri se pretepajo, lomijo

Pojasnil nam je, da naj bi mu že bilo rečeno, da bo moral zapustiti stanovanje, ker psi po hišnem redu ne spadajo v bivališče JMSS. "Sami se lahko prepričate, da je šolan in miren ter da ne laja. V tem bloku je vsak teden kraval, ko se stanovalci pretepajo ali prepirajo in mora celo posredovati policija. Nekateri tudi uničujejo skupno imetje, pa še ravno tako živijo v bloku. Jaz pa bom moral na cesto zaradi psa," dodaja. V stanovanju živi s svojo partnerico, ki pa je trenutno odsotna. Pravi, da za sobo plačujeta nekaj več kot 220 evrov na mesec, v to pa so všteti vsi stroški. "Sam zamujam s plačilom morda treh najemnin, kar je okoli 320 evrov, drugo imamo vse redno poravnano," še pravi Borut, ki je prepričan, da se psu ne bo odpovedal in da gre raje z njim na cesto, kot da ga nikoli več ne sme videti.

Na JMSS še odgovarjajo

Glede omenjenega primera in deložacij smo že pred časom poslali vprašanja na JMSS, vendar so nam sporočili le, da bodo odgovorili v zakonsko določenem roku. Sicer pa je pred časom Jožef Tivadar, direktor Centra za socialno delo (CSD) Maribor, za Žurnal pojasnil, da je deložacij vedno več, in sicer zaradi neplačevanja najemnin. "Nekatere družine imajo tudi več kot 20 tisoč evrov dolga, zato bodo morale zapustiti stanovanja," je še povedal Tivadar.

Komentarjev 3
  • maresem 09:46 28.april 2013.

    Borut in Medo, nee dajta se!

  • mph 23:55 27.april 2013.

    Če je res tako (pošteno je slišat vse strani), kot je predstavljeno, potem pod most zaslužijo ti od JMSS. Žival je marikateremu človeku SOPOTNIK, ne pa nek predmet ali kos pohištva. In običajno je tukaj zraven še kakšen "prijazen" sosed, ...prikaži več ki mora narediti prijavo, da se kdo spotakne ob tak prime. In tudi takšno barabo bi vrgel na cesto in naj gre spat pod most.

  • erikkk 21:32 27.april 2013.

    Po tem primeru se prav vidi kako je tavišjim vseeno za ljudi. Obdavčili , bi jih pomagali pa nikakor.Bi rekel marsikaj pa bom raje tiho ...