Slovenija
2 ogledov

Raje ne pojdite na ceste

Zastoj na primorski avtocesti Saša Despot
Danes se nam znova obeta gneča na cestah. Najbolj obremenjene bodo tiste od obale in meje s Hrvaško proti notranjosti države. Če se želite izogniti čakanju, se na pot odpravite pozno zvečer ali še bolje jutri dopoldan.

Ta konec tedna je med prometno najbolj obremenjenimi. Že včeraj so se od notranjosti države proti Obali in mejnim prehodom s Hrvaško vile dolge kolone vozil, gneča pa bodo tudi danes. Dopoldan v smeri Primorske in Hrvaške, popoldan in zvečer pa v obratni smeri.

Poleg Slovencev bo po napovedih na cestah veliko Nemcev, saj se v nekaterih nemških zveznih deželah končujejo počitnice.

Zastoji nastajajo na gorenjski cesti pred predorom Karavanke proti Avstriji, kjer je kolona vozil dolga približno 600 metrov, ter na cestah Jelšane - mejni prehod Jelšane in od Podgrada proti Starodu.

Čakalne dobe na mejnih prehodih:
- Starod pri izstopu 15 minut.

Izognite se avtocestam

Če se želite izogniti najhujšemu, vam svetujemo, da se izognete avtocestam in glavnim cestam ter izberete regionalne ceste, ki so pravilo manj obremenjene.

Namesto Gruškovja, Staroda in Dragonje, kjer so bile včeraj najdaljše čakalne dobe, mejo prečkajte na Sočergi, če se odpravljate v Istro, ter Dobovec ali Zavrč.

Ne zapuščajte avtomobila!

Prometno-informacijski center opozarja, da če ostanete v gneči, ne zapuščate avtomobila, saj je to zelo nevarno.

Komentarjev 1
  • Ivan Pauman 11:40 05.avgust 2012.

    Idite na regionalne ceste-v redu,kaj pa moja vinjeta.