Slovenija
24 ogledov

Raje smo doma na toplem

Za okrepčanje s kuhanim vinom na Titovem trgu poskrbi Elvis Bužinel. (Foto: Jane Žurnal24 main
Praznično vzdušje. Ni tradicije, kot jo ima prestolnica. Upajo na spremembe.

“Po ocenah lahko rečem le to, da je Ljubljana eno od redkih, če ne celo edino mesto v Sloveniji, ki v decembrskem času dnevno živi. Podobno vzdušje si seveda že nekaj let želimo obuditi tudi v Kopru in verjamemo, da nam bo na dolgi rok tudi uspelo,” pravi Tatjana Kozlovič, vodja Turistične organizacije Koper.

"Dogodkov je tudi letos veliko in prepričani smo, da lahko večina najde nekaj po svojem okusu. Pričakovati tak obisk, kot ga ima Ljubljana, pa bi bilo skoraj nerealno. Navade ljudi je namreč najtežje spreminjati,” o tem, zakaj se stojnice v obalnih mestih ne primejo kot drugje, pravi Kozlovičeva.

Izola | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

V Piranu nakit, Izola še čaka
V Piranu so predpraznične stojnice z gostinsko ponudbo in z za ta čas predpisanim kuhančkom nadvse redke, je pa na Tartinijevem trgu skozi vse leto vsak dan nekaj stojnic s spominki, nakitom in priložnostnimi darili; te dni so že praznično okrašene.

Izola, eno od najlepše okrašenih mest, pa bo s stojnicami počakala do zadnjega tedna; postavljene bodo pred kulturnim domom, kjer bodo prireditve za otroke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.